Støtter restriksjoner mot tverreligiøse ekteskap

Yangon (NTB-DPA): Myanmars president støtter opp under nye kontroversielle lovforslag om religion som landets nasjonalforsamling skal debattere, deriblant restriksjoner for ekteskap på tvers av religioner.

I et brev til nasjonalforsamlingen oppfordrer president Thein Sein de folkevalgte til å stemme for lovforslagene, som har som hensikt å styrke og beskytte buddhismen, som er den dominerende religionen i Myanmar, opplyser en talsmann for nasjonalforsamlingen.

Dersom lovendringene blir vedtatt, vil det blant annet innebære at ikke-buddhistisk mann som ønsker å gifte seg med en buddhistisk kvinne, må konvertere til hennes religion. Hvis ikke risikerer han ti års fengsel. Restriksjonene går imidlertid ikke andre veien, og en buddhistisk mann kan gifte seg med en ikke buddhistisk kvinne uten at hun må konvertere.

Lovforslagene ble først fremmet av den ekstremistiske buddhistiske munken Wirathu, som har blitt anklaget for å oppfordre til antimuslimske hatkampanjer som førte til flere voldelige sammenstøt i fjor der mange mennesker mistet livet. (©NTB)

Les vår leder om Buddhistiske munker: Fra fredsskapere til krigshissere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *