Slottsfjellfestivalen med milliongave til utsatte barn

on

– Samarbeidet med Slottsfjellfestivalen har overgått alle våre forventninger, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer. Han kunne ta imot en sjekk på mer enn én million kroner til en ny barneby i Tanzania.

Det gjensidige samarbeidet har båret frukter både for Slottsfjellfestivalen og SOS-barnebyer. Frivillige fra SOS-barnebyer har bidratt med alt fra bemanning av fruktbod og salg av billetter til opprydding og renhold under og etter festivalen. Samarbeidet har pågått siden 2010, og i år deltok 80 SOS-frivillige i alle aldre på den tradisjonsrike festivalen i Tønsberg.

Foto: SOS- barnebyer
Foto: SOS- barnebyer

Vinn-vinn situasjon sier festivalsjef

Til gjengjeld har Slottsfjellfestivalen lovet å få inn 300 000 kroner årlig til SOS-barnebyer. Totalt gir festivalen nå 1040 000 kroner til en ny SOS-barneby som er i ferd med å etableres i Mwanza nord i Tanzania. Pengene kommer fra billettsalg og overskudd på publikumstjenester.

− Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Christoffer Rød, festivalsjef for Slottsfjellfestivalen. – De frivillige har gjort en god jobb, samtidig som vi er takknemlige for å få sjansen til å bidra til noe vi synes er viktig. En festival som Slottsfjell føles enda litt bedre å lage når vi har en gjeng som SOS-barnebyer i Vestfold med på laget.

– Dette er et fantastisk bidrag til arbeidet vi driver for foreldreløse og sårbare barn i Tanzania, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer. – Jeg vil også rose våre frivillige, som har lagt ned en stor innsats i arbeidet med festivalen, og for å skape interesse for SOS-barnebyers arbeid. Samarbeidet med festivalen engasjerer frivillige fra hele Vestfold og det er spesielt gledelig at så mange unge engasjerer seg.

Vestfoldhuset

Første spadetak i Mwanza er allerede tatt, og når barnebyen står ferdig vil den ha 12 familiehus med et nytt og trygt hjem til 120 barn. Ett av familiehusene får navnet Vestfoldhuset, og finansieres gjennom samarbeidet med Slottsfjellfestivalen. SOS-barnebyer har allerede startet et familieprogram i Mwanza som vil hjelpe 1.200  barn og deres familier.

Behovet er enormt. I Tanzania har tre millioner barn mistet en eller begge foreldrene sine, og to tredjedeler av befolkningen lever under FNs fattigdomsgrense.

– Slottsfjellfestivalen har gitt et varig og uvurderlig bidrag til utviklingen i et av verdens fattigste land, sier Svein Grønnern. – Barna er ethvert lands viktigste ressurs, og ved å skape et bedre liv for barna bidrar vi også til Tanzanias fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *