We are what we are

We are what we are er en spenningsfylt thriller som handler om en dysfunksjonell familie. Å, og de spiser folk til middag.

Anmeldt av Anne B. Kalvik

Horrorsjangeren er en av de få filmnisjene som kan seriøst hogge mot provoserende og engasjerende samfunns-temaer, som for eksempel overgrep. Eller organisert religion. Historisk sett har det resultert i noen uforglemmelige filmopplevelser. Eksorsisten. Halloween. Paranormal Activity (kremt, første filmene..) for å nevne noen. We are what we are er ikke et angrep på en spesifikk religion. I stedet er det et fantastisk vitnesbyrd til hvordan religion kan bidra til å hjernevaske og forgifte selv de mest uskyldige i blant oss.

We are what we are er basert på en meksikansk film med samme tittel som kom i 2010. Regissør Jim Mickle stod bak Mulberry st (2006) og Stake Land (2010). Til å være basert på et originalverk er det blitt gjort betydelige endringer. Blant annet har så å si alle rolleinnehaverne byttet kjønn.

Handlingen er smart og fengende, filmen handler ikke bare om familien som er kannibaler, her er det også en underliggende plot som omhandler naboen. Han blir mer og mer sikker på at naboene er kannibaler. Selvfølgelig møtes de to handlingslinjene til slutt. Og, selvfølgelig blir det en spenningshøjdare når det skjer.

We are what we are er en særdeles edru og alvorlig skrekkfilm. Filmen er pent sydd sammen, med intelligent utførte replikker og plot. Den er en sjelden skatt, en indie remake av en sør-amerikansk indie, som virkelig komplimenterer originalen. En av en million.

[rating=8]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *