GIRLS Sesong 2

Damen som kritikerne enten roser opp i skyene eller river i filler – det finnes mange gode grunner til å elske henne. Og de fleste er representert i Girls sesong 2. 

Anmeldt av Anne B.Kalvik

For deg som ikke har sett Girls før:
Lena Dunham spiller Hannah Horvath, en skribent i midten av tyveårene, som bor i Brooklyn, New York. Foreldrene har sluttet å støtte henne økonomisk, og hun har sluttet i hospitantstillingen sin etter hennes forespørsel om lønn ble avslått. Etter et mislykket forsøk på en kontorjobb, blir hun ansatt som servitrise på en kafé.

Serien roterer rundt Hannah (Dunham) og Hannahs beste venner, Marnie, Jessa, Shoshanna, Charlie og Elijah. Marnie (Allison Williams) gikk på universitetet med Hannah, er hennes ansvarlige motpart, med en «ordentlig» jobb som assistent på et galleri.

Jessa (Jemima Kirke) er bohemen i gjengen. Den uforutsigbare, plutselig gravide, eventuelt ikke gravide likevel, som sliter med å holde på jobber og menn, men som plutselig blir gift. I slutten av sesong 2 ligger det til grunn at Jessa like plutselig skal bli skilt, men det får vi ikke vite.

Shoshanna er storfan av Sex og Singelliv. Hun er en 21 år gammel jomfru, som gjennom sesong 2 prøver veldig hardt å bli kvitt jomfrudommen sin. Overraskende nok er det ingen som vil ha Shoshannas jomfrudom, mennene hun kommer utfor syns tydeligvis det er for mye press å være først.

I tillegg blir vi kjent med Hannahs deltidsskuespillerkjæreste Adam. I sesong 1 så vi stort sett bare Adam og Hannah ha seg, men i sesong 2 får rollen hans et snev av dybde. Han viser at han kan føle seg både såret og tråkket på.

Man kan elske Lena Dunham fordi hun har laget Girls, en serie som omfavner jenteanarkiet. Der jenter har sex fordi de har lyst og ellers får like stort rom som gutta til å gjøre dumme feil, og drite seg ut til gangs. Der det er allright å følge de drømmene man har, fordi man kan. Girls er feminisme og kvinnefrigjøring i praksis fordi kjønnene er like dumme, like drømmende, like lite feilfrie. Der de fleste andre serier låser seg fast i kjønnstereotyper glimter Girls til og viser at alle kan ta feil. Alle kan gjøre feil. Og alle kan spille ping-pong nakne.

[rating=6]

Warner Bros
Warner Bros

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *