Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/5/5/9/revoltmedia.no/httpd.www/wp-config.php on line 90 Utredning om nasjonal telefon for utsatte for vold i nære relasjoner og voldtekt – Revolt

Utredning om nasjonal telefon for utsatte for vold i nære relasjoner og voldtekt

Det er gode argumenter for å etablere en nasjonal telefon for mennesker med voldsrelaterte erfaringer, ifølge NKVTS.

Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) har på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet utredet behovet for etableringen av en nasjonal telefontjeneste for utsatte for vold i nære relasjoner og voldtekt.  Oppdraget er et av tiltakene i Handlingsplan mot vold i nære relasjoner (2014-2017) Et liv uten vold og ses i sammenheng med etableringen av en nasjonal nettportal om vold i nære relasjoner og voldtekt.

NKVTS konkluderer med at det er gode argumenter for å etablere en nasjonal telefon for mennesker med voldsrelaterte erfaringer. Kunnskapssenteret påpeker samtidig at disse vurderingene ikke er uten reservasjoner. For at en nasjonal telefontjeneste for voldsutsatte skal fungere som en effektiv ressurs må kommunikasjonen mellom praksisfelt, nettportal og nasjonal telefon fungere og nettportalen må ha oppdaterte opplysninger om instanser i kommunene.

Last ned rapporten hos NKVTS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *