Traust om myten Jesus

 

Hva om noen fant Jesu knokler og hans testamente? Hvordan ville verden endre seg hvis det ble kjent at «alt» vi har lært om Jesu liv er basert på en løgn? Kirkens makt står på spill og dens mektige menn går over lik for å beskytte den.  Det er klart for maktkamp, spenning og intriger i Luís Miguel Rochas thriller, Den hellige løgnen.

Rocha er en portugisisk forfatter som også jobber som skribent og produsent for tv. Den hellige løgnen er den tredje boken i hans Vatikan-serie. I følge forfatteren selv er en fjerde og siste bok i serien planlagt utgitt senere i år.

Forlaget skriver i sin omtale av boka at den historiske teorien som fremstilles i romanen basert er på virkelige dokumenter. Formelen her er velkjent fra forfattere som Dan Brown, med konspirasjonsteorier, kritikk av kirkens makt(misbruk), ispedd en god dose historie. Romanen bærer preg av solid håndverk, plottet er godt og språket er det ingenting å si på.

Allikevel er det noe som gjør at boken aldri helt klarer å fenge meg skikkelig. Kanskje fordi jeg aldri utvikler noe nært forhold til karakterene? Det er vanskelig å sette fingeren på hva det er som gjør det. Jeg elsker den sitrende spenningen i kroppen når jeg leser en god roman, som bare gjør at jeg må bla videre til neste side selv om man vet at vekkerklokka kommer til å ringe om fire timer. Dessverre uteblir den litt her, noe som dessverre går utover leseropplevelsen for min del.

Tittel: Den hellige løgnen

Forfatter: Luís Miguel Rocha

Forlag: Publicom forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *