The Martian

Lurer du på hvordan perfekt casting ser ut? 

Vi befinner oss på Mars og følger en ekspedisjon der frem til en stor storm gjør at de blir tvunget til å forlate Mars. Det vil si alle unntatt Mark Watney, som blir slått bort fra gruppen og er antatt død. Men Mark Watney har et enormt overlevelses-instinkt og har ikke tenkt å gi opp sitt liv like kjapt som resten av crewet. Helt alene på Mars, uten mulighet til å fortelle noen på jorden om at han er i live, må Mark finne ut hvordan han skal få rasjonene til å strekke til og ikke minst hvordan han skal få nok væske og mat til å overleve til han blir reddet.

THE MARTIAN

Dette er Ridley Scott sin siste storsatsing og det synes godt på rollelisten. Han har fått med seg store navn som Sean Bean(som forøvrig bryter forbannelsen sin her, han dør ikke.), Jessica Chastain, Kristin Wiig, Jeff Daniels og Matt Damon i filmen. La oss begynne med at castingen i filmen ikke kunne vært bedre. Dette gjelder spesielt Matt Damon som er helt fantastisk i rollen som Mark Watney, han klarer noe så sjeldent som å være hele filmen alene. Det er lenge siden jeg har sett han i en såpass god rolle som dette her. Han får frem fortvilelsen og styrken som finnes i Watney, han gir karakteren liv på en måte bare Matt Damon kan. Når det er sagt så gjør også de andre skuespillere gode jobber, også vår norske bidrag Aksel Hennie gjør det helt greit som tyskeren Axel Vogel.

THE MARTIAN

Filmen kan ses i 2D eller 3D og mine forventninger til 3D var ganske store, spesielt etter opplevelsen jeg fikk da jeg så Everest. Men helt ærlig ble jeg ikke videre imponert av alle landskapsbilder og bruk av 3D effekter. Ofte gikk ting veldig fort og det ble tåkete bilde, spesielt på nærbilder. Ellers var det meste av SFX godt gjennomført og overbevisende. Det må jo nesten ha vært det med tanke på at NASA har gått god for filmen.

Dette er en vanskelig film å lage fordi det meste er fokusert rundt en person som sitter lysår vekke fra jordkloden. Hvordan skal seeren relatere seg til det? For at den karakteren skal treffe hos seeren må den ha et veldig menneskelig aspekt som appellerer. En romfarer er nesten noe overmenneskelig og de reiser tross alt ut i verdensrommet som er så uendelig stort og mektig. De får nesten automatisk heltestatus og blir regnet som noen av de smarteste og sterkeste menneskene på jordens overflate. Ja eller Mars sin overflate da, som er tilfelle her. terning5

Dette er en knakende god film, med en historie som virkelig fanger seeren, og mye av det er takket være Matt Damon som gjør en helt vanvittig bra jobb. Dette er så nærme perfekt casting jeg tror det går an å komme.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *