THE LAST 5 YEARS: STERK HISTORIE, TRØTTE SANGER.

on

Heidi Gjermundsen Broch satte virkelig stemninga for kvelden da hun trådde inn på scenen, åpnet munnen og sang seg inn i hjertene til oss som så på. Videre ble dessverre musikken kjedelig og intetsigende – noe som førte til at forestillingen føltes langdryg.

Anmeldt av: Maria Ludvigsen

The 5 last years er en musikal som nå går på Edderkoppen i Oslo. Forestillingen handler om Eivind og Lena, og deres forhold. Historien om ekteskapet deres fortelles parallelt av dem begge, men Eivind begynner fra starten av, og Lena fra slutten.

Broch åpna med sitt sangnummer, og det gjorde hun virkelig med glans. Hun åpna oss opp og gjorde oss mottakelige for resten av musikalen. Gjennom hele sangen satt jeg med store tanker om at dette kom til å bli en fantastisk opplevelse. Dessverre må jeg nok si at det var starten som var det beste med hele forestillingen.

Sangene blir alt for like, det føltes som om noen hadde trykket på repeat-knappen, eller som om det var hakk i plata. Dessuten virket sangene tilgjorte. Jeg fikk inntrykk av at sangene var snekret sammen i all hast, kun for å passe til denne historien og dette stykket.

Selve historien fortjener særdeles mye skryt, den kommer jeg sent til å glemme. Skuespillerne klarte å få frem historien på en fin måte som føltes utrolig ekte. Historier er sterk og klarer å røre ved oss som ser på. Dette med at historien fortelles i omvendt kronologisk rekkefølge, hun fra slutten og han fra starten gjør det utrolig spennende å følge med på, og dette er helt ulikt alt annet jeg har sett. Endelig er det noen som kommer på noe nytt og setter det ut til livet.

Hovedrollene er glimrende i sine roller, og aller sterkest er Heidi Gjermundsen Broch, hun leverer fra start til slutt og er et hakk over sang-teknisk. Både Heine Totland og Heidi Gjermundsen Broch er svært tilstedeværende og de glitrer på scenen begge to! Jeg innbiller meg at kjemien dem imellom også er god, men det fikk vi se lite til, da de stort sett var på scenen hver for seg. Dette var for meg litt ødeleggende, men kanskje nødvendig for å få fortalt historien.

Jeg ender opp med å kjede meg litt under forestillingen og synes sangene blir intetsigende. Jeg er utrolig positiv til plottet, og syns skuespillerne gjorde en fantastisk jobb, hadde sangene vært litt mer spennende og mer underholdene så hadde dette blitt toppkarakter. Scenografi og kostymer var også godt gjennomtenkt og fungerte veldig bra – de viser at de vet hvordan en scene skal brukes for å fortelle en historie. Det var noen morsomheter innimellom, men det var historien og sangene som hadde hovedfokuset, noe jeg for så vidt var glad for.

Ingen tvil om at dette er en musikal det er verdt å få med seg! Hadde det vært variasjon i sangene, samt litt mer trøkk kunne dette vært riktig så bra. Det mangler dessverre litt før det blir noen toppkarakter, men det blir en firer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *