OSLO ESS – Alle hjerter deler seg

Norges mestproduserende og mest aktivt turnerende punkeband er tilbake med «Alle Hjerter Deler Seg». Selverklært på vei tilbake til røttene, definitivt enda mer radiovennlig enn forrige skiva, men fortsatt rocka nok til at undertegnede gleder seg til konsert i april. 

Anmeldt av Anne B. Kalvik          Foto: Daniel Pedersen

Åpningslåta «Stormen» er en umiddelbar favoritt. Den er nesten like tøff som «Kakkerlakkene», og teksten er overraskende dramatisk til å være Åsmund Lande og co. og det funker absolutt. Andresporet «Under radaren» har singelslepp og allsangpotensiale, og blir utvilsomt å høre på konserten på Rockefeller i april, der Revolt blir å finne blant anmelderne.

Å velge seg en favoritt er vanskelig, men om jeg skal velge ut den låta som er vanskeligst å like er «Down at the docks». Oslo Ess høster mye respekt hos musikksynserne for å holde seg til norsken, så denne språkforvirra sangen blir – litt sær? Men, når man kommer over det verste sjokket, og får med seg at han synger på både engelsk og norsk, er den likefullt catchy som fy.

Arrangementet på cden er velkjent for fansen, munnspillet er på plass, det samme er tøffe-gutterfaktoren. Det som var pusete på den akustiske skiva er blåst bort, dette er Oslo Ess rått og lite polert. Spilt inn på Giske og i Oslo, med erfarne produsenter bak roret er skiva fullstendig gjennomført.

Mange band prøver å vise frem nye skills på nye cder og det er fantastisk flott at Oslo Ess holder seg langt unna powerballader og dyp filosofi, de beholder utvilsomt kjernefansen ved å holde seg til denne oppskriften som gjentas på «Alle Hjerter Deler Seg». Verden trenger lett, men røff musikk av denne typen. Musikk som ikke river ned murer, stanser kriger eller tar sikte på å forandre verden og hvordan du ser den, men som i all sin enkelhet er med på å gjøre verden litt bedre, og mye mer artig. Verdt å høre på!

[rating=7]

Slippes 17. februar på Indie Recordings

Konsert Rockefeller 5. april

Foto: Daniel Pedersen
Foto: Daniel Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *