The Bling ring

Jakten på det gode liv, gjennom en serie innbrudd.

Anmeldt av Anne B.Kalvik

Sofia Coppola lager ikke film hvert år. Ikke annethvert år heller. Derfor ligger det en del forventninger til filmene hun signerer, ikke bare fordi de er sjelden vare, men fordi faren er den han er (Francis Ford Coppola), og fordi filmene hennes stort sett vinner et lass med priser. Hun er rett og slett dyktig.

The Bling Ring handler om en gjeng tenåringer som virker over gjennomsnittet opptatt av kjendiser. De oppdager ved en tilfeldighet at Paris Hilton oppbevarer nøkkelen under dørmatta (sic!) og da er tidenes innbruddsraid i gang. De nøyer seg ikke med litt heller, de raner en rekke kjendiser (Ashton Kutcher, Rachel Bilson, Lindsay Lohan..), de knipser «selfies» og de viser stolt frem tyvegodset på sosiale medier. Selvfølgelig blir de tatt tilslutt.

8bingring

Om jeg skal utheve noe jeg liker ekstra godt med The Bling Ring er det Leslie Mann. Hun spiller en smågal mamma som lærer døtrene sine opp etter en hjemmeskolefilosofi basert på selvhjelpsboken The Secret. Familien er også medlem av en kirke som baserer religionen, ja religionen sin på The Secret. Kan det bli mer Hollywood enn det?

Musikken i filmen er som i Coppolas andre filmer skreddersydd til fingerspissene. Sammenlagt er filmen en klar firer, den er ikke like dyp som The Virgin Suicides, eller så vakker som Lost in translation, men den har helt klart Coppolas elegante stil.  Og om ikke annet kan man se den for å le litt av Emma Watsons late-amerikanske aksent.      [rating=6]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *