Skremmende realistisk om biologisk krigføring

on

Den er spennende. Den er brutal.  Den er intens og høyaktuell. Virus tar deg med på en tidsreise i det kjemiske våpens navn.

Av: Lene Reinskau

Virus_omlagSkremmende først og fremst fordi den er så aktuell og realistisk. Den prisvinnende romanen er en neglebiter av en thriller, levert av fysikkprofessor og forsker innen nanoteknologi, Paul McEuen viser på brilliant viser hvor galt det kan gå når fanatiske holdninger forenes med moderne teknologi.

Romanen starter i etterkrigstiden, nærmere bestemt i Stillehavet 1946. Bombingen av Hiroshima og Nagasaki er ferskt i minnet og nærer et stort hat mot USA blant mange japanere. Japenerne er i ferd med å spre det dødelige viruset uzumaki  da en av prøvene kommer på avveie.

Det dødelige biologiske våpenet truer med å fra å utslette millioner av mennesker og kun forsker og tidligere løytnant Liam Connor kan stoppe det. Dem som klarer å få tilgang til uzumakien, og dens motgift, sitter med en skremmende makt i hendene, en makt som helst ikke bør havne hos feil personer. Det er klart for en intens kamp på liv og død.

Hendelsene i Syria den siste tiden gjør boken høyaktuell og ikke minst til tankevekkende og viktig lesestoff. Filmrettighetene for denne boka er ikke overraskende for lengst plukket opp av Chockstone Pictures. Ikke vanskelig å tenke seg til at det er mye godt materiale til å lage en god filmopplevelse her. Dette er en litterær debut Paul McEuen kan være stolt av; definitivt en forfatter jeg gleder meg til å følge med videre!

Tittel: Virus (Spiral på orginalspråket)

Forfatter: Paul McEuen

Forlag: Bazar Forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *