The Batman

Enda en ny Batman-film. Var det virkelig nødvendig?

Det korte svaret er nei. Filmen har blitt enormt hypet opp siden den starta i produksjon, og det var mange som reagerte på at Robert Pattinson tok over som Batman.  Han gjorde stor suksess med Twilight-filmene, og har siden det gjort noen roller her og der, men stort sett ikke like store og nevneverdige roller. Taklet han denne rollen her? Tja. Jeg tror at hans evne til å ha bare et ansiktsutrykk gjennom en hel film, er grunnen til at regissør Matt Reeves valgte han. Bruce Wayne skal være relativt skada og avstumpa ettersom han mistet foreldrene i ung alder, er oppvokst med rikdom og andre mennesker som oppdro han.  Det klarer Pattinson å få greit frem.

Kjent materiale

Historien kjenner vi alle. Bruce Wayne, også kjent som Batman mistet foreldrene i ung alder. De ble skutt rett foran han, noe som selvfølgelig var en veldig traumatisk opplevelse. Han er opptatt av å hjelpe de som er svakere stilt i samfunnet og mennesker som uforskyldt havner i vanskelige situasjoner. Han er en helt, men han har ingen overnaturlige evner slik som for eksempel Supermann. Hans evner kommer gjennom spennende og kule verktøy som han får levert av Alfred. Hver film introduserer en ny batmobile, og denne får som regel mye oppmerksomhet i media. Bilen denne gangen så ut som enhver bil som slippes nå om dagen, så det var ikke helt det store der.

Denne filmen tar for seg et dystopisk Gotham, der de fattige gjør opprør mot de rike og The Riddler tar det hele til et nytt nivå og dreper flere av de rikeste samfunnsborgerne.  Ikke bare på grunn av rikdom selvsagt, også på grunn av løgner, menneskehandel og generelt sett avskyelig atferd og utnyttelse av posisjon og andre mennesker.  Det blir en slags katt og mus lek der The Riddler legger igjen beskjeder til Batman for å få hans oppmerksomhet. På veien møter Batman også catwoman, som spilles av Zoë Kravitz. Hun gjør en god figur alene, men har ingen kjemi i det hele tatt med Pattinson.  Filmens sterkeste punkt er Andy Serkis i rollen som Alfred. Han får frem den omsorgsfulle oppdrageren og støttespilleren til Batman på en god måte. Men når det kommer til tematikken føler jeg det er mye uforløst her. Den mislykkes på alt som The joker lykkes med. The Joker hadde helt klare samfunnskritiske trekk, og det fikk filmen til å fremstå som relevant i dagens politiske klima. Her ble det noe uforløst. Det fremsto mer som noen få sure ungdommer som gjorde litt opprør mot folk de ikke likte.

Lite imponerende

Scenografien var et kapitel for seg selv. Det var bare mørkt og rett og slett kjedelig. Du blir sittende å myse deg gjennom filmen. Fargene rødt og sort gikk gjennom absolutt alt og det var helt uten virkning for mitt vedkommende. Det var mørkt og det var kjedelig. Den kuleste scenen i filmen var når Batwoman går gjennom en klubb, og det var på grunn av hennes holdning, hennes bevegelser og bare en skikkelig kickassattitude. Ingen store scener som lamslår deg, ingen flotte naturbilder som rører deg, bare noen få bilder av en by i forfall liksom.

Jeg hadde egentlig sett litt frem til denne filmen, for jeg liker Batman som figur, og jeg likte veldig godt Joker når den kom. Men dette ble jeg enormt skuffet over. Kan være at den gjør litt mer inntrykk på kino, og med litt 3D effekter og litt sånn. Men hjemme i stua var det fullstendig antiklimaks. Men den skal ha pluss for at den kom hjemme i stua så kjapt etter den hadde premiere på kino. For det er ikke alle som har sjanse til å gå på kino. Så det er godt at man kan se kinofilmer hjemme i egen stue og ha på seg koseklær, tøfler og morgenkåpe.

Strømmes gratis på HBO max, men kan leies på andre strømmetjenester også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *