Terminator Genisys 3D

En actionfylt SFX godbit!

Jeg husker godt mitt første møte med Terminator, hvor jeg rett og slett ble trollbundet av effektene. Det var hjemme hos en kompis som satset stort på lyd og selvfølgelig hadde laserdisc. En scene i filmen ser du en terminator, og han beveger på tærne, den knirkende lyden den lagde ga meg frysninger og siden den gang har jeg vært fan. De beste filmene er selvsagt de to første, den siste gadd jeg ikke se en gang. Så fikk jeg se en trailer på Terminator Genisys og fikk samme godfølelsen tilbake, ergo jeg måtte se denne her på kino.

Det er 2029 og det pågår en krig mellom maskiner og mennesker. John Connor leder hæren i slaget mot Skynet, og han er har endelig funnet beste måten å ta kverken på hele Skynet for alltid. Spørsmålet er om han klarer å gjøre det eller tar Skynet innersvingen på han igjen?

I’ll be back

Enkelte filmer bare har deg fra første scene og Terminator Genisys er en sånn film, for meg hvertfall. Det er også en av de få gangene det å se en film i 3D har hatt så stor effekt. Som regel pleier jeg å spørre meg selv hvorfor i alle verdens dager filmen var laget i 3D. Selv om Terminator filmene alltid er rå på effekter finnes det små ting innimellom som gjør at den ikke når helt til topps på terningen. I enkelte scener ser du godt at det er brukt stand in, noe som er ganske unødvendig. Jeg ble også litt muggen når jeg så den «gamle» Schwarzenegger, ettersom jeg ikke syns den var overbevisende nok. Men hey, det er kanskje bare jeg som henger meg opp i sånne detaljer.

VISTA

Dialogene innimellom er skikkelig corny, men det er noe av det som gjør filmen underholdende. Det er også herlig å se Arnold Schwarzenegger tilbake igjen. Han er på ingen måte en Oscar skuespiller, men han fungerer så utrolig bra i denne rollen. Emilia Clarke er passe søt og fandenivoldsk til å spille Sarah Connor. Jason Clark har vel sin største rolle noensinne som John Connor, og det er ikke annet å si enn at han er helt rå. Han klarer å virke sympatisk og råsleip på samme tid, noe som jo kler denne karakteren. I rollen som Kyle Reese, finner vi Jai Courtney som har gjort en lynkarriere de siste årene. Foruten roller i A good day to die hard og Jack Reacher, har han vært med i Divergent og Insurgent.

terning5Jeg tok meg i å sitte å lete etter løse tråder, om manusforfatterne hadde løpt i sirkel rundt seg selv, men det hadde de ikke. Det eneste som var litt irriterende var at noen ting var så forutsigbare at det gjorde vondt. Men samtidig så vet man at en Terminatorfilm er ikke noe man nødvendigvis ser for et dyptliggende plot. Man ser den for å la seg rive med av rå action-sekvenser, morsomme dialoger og heftige spesialeffekter. Man skal rett og slett underholdes, og når det gjelder underholdning så leverer Terminator Genisys helt klart!

1

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *