Jurassic World 3D

Jeg var en av de som elsket Jurassic verden når den ble introdusert for oss på lerretet. Med andre ord har jeg både gledet og gruet meg til Jurassic World kom på kino. Ville den kunne leve opp til de første filmene?

I Jurassic World 3D har John Hammond sin visjon om en park hvor publikum kunne oppleve dinosaurer i fri utfoldelse blitt virkelighet. Brødrene Zach og Gray Mitchell forlater et hjem som er i oppløsning for å besøke sin tante Claire Dearing. Hun er en foretningsdame til fingerspissene og det er hennes ansvar at parken går bra. Når guttene kommer har hun dessverre timeplanen full av møter med mulige sponsorer til parkens nye attraksjon. Guttene blir dermed plassert hos hennes overarbeidede assistent som er alt annet enn begeistret for oppdraget.

Hva får du når du mikser to gutter uten tilstrekkelig tilsyn, en utbrent assistent og fri flyt av dinosaurer? Fullstendig kaos selvfølgelig! Da er det bra man har en helt i velociraptor-treneren Owen Grady som kunne glidd rett inn i en hvilken som helst Indiana Jones film. Owen Grady spilles av Chris Pratt som faktisk er riktig så overbevisende som denne mutte, helamerikanske tidligere soldaten som ikke lar seg pelle på nesa av hverken dinosaurer eller mennesker.

Jurassic_world_002

Høye hæler i jungelen?

I rollen som Claire Dearing finner du Bryce Dallas Howard, som gjør en god jobb. Det skal sies at noe av det mest irriterende med hennes prestasjoner på lerretet er de vanvittig høye hælene. Enhver kvinne skjønner at man ikke kan løpe rundt i jungelen på 12 cm høye hæler og se ut som om man var en model på catwalken. Et poeng som heller ikke går Owen Grady hus forbi.

Ellers kan det se ut som de har vært innom Law and Order universet for å hente skuespillere. B.D Wong, Ty Simpkins og Vincent D’Onofrio har alle spilt i Law and order og er nå med her. B.D Wong var også med i den første av Jurassic filmene.

Jurassic_world_003

Helt sjef

Teknisk sett er filmen stort sett overlegen, med unntak av dårlig blue/greenscreen i bil og helikopter scener. Dialogene er noen ganger veldig overfladiske og platte, men det er jo strengt tatt ikke det som betyr noe i disse filmene. De har nok gjort et tappert forsøk på å holde fast i den humoristiske tonen som kjennetegner de første filmene, uten at de egentlig har lykkes så veldig med dette. Plottet er greit nok, men igjen det er heller ikke det som er viktig her.

terning5Jeg elsker disse gedigne klumpete dinosaurene og syns effektene rundt dem og selve parken er gjort utrolig bra. Det er nok også en film den lønner seg å se i 3D, for å få nettopp det lille ekstra. Filmen er underholdende fra begynnelse til slutt, selv om den innimellom preges av klisjeer og dårlig dialog.

Absolutt verdt over to timer i kinosalen!

23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *