Sommerens heteste storbyer

Planlegger du en storbyreise? Her er tipsene til hvor du bør reise akkurat nå – og hvem du bør reise dit med!

Paris, London og Barcelona topper listen over sommerens mest populære storbyferier og det med god grunn. Kort reisevei, gode shoppingmuligheter, spennende attraksjoner og yrende folkeliv gjør at vi returnerer til favorittbyene våre år etter år.

– Storbyferier øker i popularitet, noe som bare bekrefter hvor mye vi nordmenn elsker å reise. Vi vil oppleve verden – og mens vi foretrekker sol og bad på sommeren, frister storbyenes spektakulære severdigheter, spennende attraksjoner og ikke minst shopping mest på våren og høsten, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

Når man planlegger weekendturer er det mange som velger reisemål de kjenner godt. Når tiden er knapp er den enda mer verdifull. Samtidig er ofte målet med reisen tydelig: shoppingtur til Paris, fotballtur til London, sightseeing i Roma. Men nysgjerrigheten vår vokser i takt med trendene og selv om det ofte er de samme storbyene som topper listen over mest populære reisemål, velger stadig flere å prøve noe nytt.

– Mange begynner også å innse at typiske feriemål for sommeren er utmerkede reisemål for weekendturer. Palma er et prakteksempel på det. Byen man tidligere kun assosierte med sol og bad er på vei til å bli en av Spanias mest trendy storbyer, sier Rivera.

Mulighetene er endeløse. Med hyppige flyavganger, lave priser og både kort og direkte reisevei til samtlige storbyer kan det være vanskelig å bestemme seg. Vi har derfor laget en oversikt over hvor du bør reise akkurat nå.

Sommerens storbyer

Foto: Apollo.no/mynewsdesk.no
Lisboa. Foto: Apollo.no/mynewsdesk.no

Lisboa

Lisboa seiler frem som en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn: Portugals hovedstad er som en god blanding av andre storbyer rundt om i verden. Slik som Roma ligger også Lisboa på sju høyder. Broen og trikkene får en til å tenke på San Francisco, mens Kristus-statuen gir assosiasjoner til Rio de Janeiro. Med sine smale gater, vakre plasser, grønne parker og brede bulevarder, er Lisboa kjent som en av de mest romantiske storbyene i Sør-Europa.

Hvem du reiser hit med: Kjæresten, venner eller familien

Restaurant in Palma
Palma. Foto: apollo.no/mynewsdesk.no

 

Palma de Mallorca

Myten om at Mallorca kun er et reisemål for charterturister, er for lengst lagt død. Palma er i aller høyeste grad en levende og hip storby med gode shoppingmuligheter, et myldrende uteliv og masse kultur. I tillegg er været så å si alltid fint og våren starter tidlig. Dermed er Palma et perfekt reisemål for de som ønsker å kombinere storby med sol og palmer!

Hvem du reiser hit med: Kjæresten, vennegjengen eller familien.

Bilde: apollo.no/mynewsdesk.no
Roma. Foto: apollo.no/mynewsdesk.no

Roma

Roma er spekket med romantikk, opplevelser og attraksjoner, god mat og shopping. En reise til Roma føles som en reise tilbake i tid: Med sin mer enn 2500 år gamle historie er det å vandre i Romas gater som å befinne seg i et levende museum. Underveis hamstrer du flotte inntrykk som aldri gir slipp, opplevelser du sent vil glemme – og masse deilig gelato!

Hvem du reiser hit med: Kjæresten eller familien.

Manhattan Skyline. Foto: Apollo.no /mynewsdesk.no
Manhattan Skyline. Foto: Apollo.no

New York

New York er storbyen over alle storbyer; ingen andre steder er så sammensatt og har så rikt utvalg som New York. Drømmer du om en stor bit av det store eplet, bør du reise hit på våren. Da er temperaturen perfekt og det er langt færre turister. Dessuten betyr vår på Manhattan også at byens mange takterrasser åpner – og at baseballsesongen starter!

Hvem du reiser hit med: Vennegjengen, kjæresten eller familien

Paris
Eiffeltårnet i Paris. Foto: apollo.no/mynewsdesk.no

 

Paris

Louvre museet, Notre Dame, Eiffeltårnet. Trenger vi egentlig å si mer? I tillegg til å være motens mekka er Paris en nydelig by å vandre rundt i – spesielt på våren. Nyt franske delikatesser i varmen på en av de mange gatekafeene, studer folkemengden og sug til deg alle inntrykk. Reiser du med barn er Disneyland Paris ikke langt unna!

Hvem du reiser hit med: Venner, kjæresten eller familien.

Barcelona
Barcelona. Foto: apollo.no/mynewsdesk.no

 

Barcelona

Der Madrid er elegant og sofistikert, er Barcelona utfordrende og rebelsk. Med sitt myldrende uteliv, gode restauranter, endeløse shoppingmuligheter og ikke minst attraksjoner, er det umulig å kjede seg her. Er man glad i kultur, kunst eller fotball, er Barcelona et mekka. Og det beste av alt: Du kan kombinere alt med late dager på stranden.

Hvem du bør reise med: Kjæresten eller vennegjengen

Amsterdam
Amsterdam. Foto: apollo.no/mynewsdesk.no

 

Amsterdam

Amsterdam er en av de beste byene for en storbyweekend. Her ligger alt i behagelig gangavstand og det finnes aktiviteter for alle – store og små. Ta en båttur på kanalene, gjør et museumsmaraton, besøk bryggeriene, utforsk byen på familiesykkel eller ta turen til Albert Cuyp-markedet; det største i Europa. Den nederlandske kanalbyen har noe for enhver smak – og pannekakehusene vil garantert tilfredsstille alle smaksløker!

Hvem du reiser hit med: Familien, kjæresten, eller vennegjengen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *