Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/5/5/9/revoltmedia.no/httpd.www/wp-config.php on line 90 Norge og USA samarbeider om beskyttelse av menneskerettsaktivister – Revolt

Norge og USA samarbeider om beskyttelse av menneskerettsaktivister

Norge fortsetter arbeidet med å beskytte menneskerettsaktivister som forfølges på grunn av arbeidet de gjør. Statssekretær Bård Glad Pedersen signerte mandag en avtale om langsiktig norsk støtte til hjelpeorganisasjonen Lifeline da han møtte sin amerikanske kollega Tom Malinowski i Washington.

-Lifeline er et godt eksempel på hvordan vi faktisk kan gjøre en forskjell på bakken, sa Glad Pedersen.

Lifeline Embattled Civil Society Organizations Assistance Fund er et internasjonalt fond som kan brukes på nødtiltak for å hjelpe frivillige organisasjoner som trues på grunn av menneskerettsarbeidet de driver. Lifeline-fondet har dokumentert gode resultater på kort tid. Siden fondet ble opprettet i 2011, har over 600 organisasjoner i 90 land mottatt akutt finansiell støtte til å beskytte seg mot trusler og angrep og til å opprettholde sitt arbeid for frihet og menneskeretter lokalt. 97 % av støttemottakerne rapporterer forbedret sikkerhetssituasjon som følge av støtten fra Lifeline.

bgp_dc
Statssekretær Bård Glad Pedersen signerte mandag en avtale om langsiktig norsk støtte til hjelpeorganisasjonen Lifeline da han møtte sin amerikanske kollega Tom Malinowski i Washington. Foto: Karoline Åfløy/ Ambassaden i Washington DC.

Norge øker sin støtte til organisasjonen til to millioner årlig frem til 2017. Økningen står i samsvar med regjeringens ønske om å styrke innsatsen for menneskerettsaktivister, jfr. stortingsmeldingen om menneskeretter som ble lansert i desember i fjor.

-Enkeltpersoner og organisasjoner som jobber for menneskerettene møter stadig oftere trakassering og innskrenkede muligheter I mange land. Dette vet vi, og vi må gjøre det vi kan for å forhindre det, avsluttet statssekretær Glad Pedersen i sin tale i Washington mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *