Slagside av Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Alexander Blix og Emma Ramm sitter i hvert sitt forhørsrom og forklarer seg om den samme hendelsen. Blix har skutt og drept en mann, og hans datter Iselin svever mellom liv og død.

Halvannet døgn tidligere ringte det på døren hos Sofia Kovic som er en av Blix sine nærmeste kollegaer. Hun blir nærmest henrettet med et skudd. Blix sin datter Iselin som leier rom hos Kovic er hjemme og er eneste vitnet. Hvor mye har hun sett, og klarer hun å komme seg bort fra gjerningspersonen?Enger og Horst er sterke på gode plot. De har skrevet en bok som det er vanskelig å legge fra seg, såpass spennende er den. Språket er godt og vitner igjen om stødig håndverk.

Jeg pleier ikke skrive inn introduksjon til boka, rett fra boka men i dette tilfelle var det så bra beskrivelse og et godt utgangspunkt. Alexander Blix har uten tvil hatt den verste dagen i sitt liv. Det virker som om Horst og Enger har prøvd å tenke ut det verste de kan få Alexander Blix igjennom og så har de latt det stå til. Godt er jo det, for dette er en oppskrift som funker veldig bra. Dette har vi blant annet sett hos Nesbø i hans siste bok om Harry Hole.  En av Horst sine styrker er å skrive og utvikle gode, spennende og dynamiske karakterer, så her har nok han hatt en god finger med i spillet. Vi har allerede rukket å bli godt kjent med karakterene i tidligere bøker fra Horst og Enger, så det er ikke vanskelig å engasjere seg i det som skjer med dem i denne boka. Det er ikke lett å skrive om vanskelige følelser på en måte som vekker sympatien hos leseren. Man må ha kjent litt på vanskelige ting selv, ellers blir det gjerne litt platte beskrivelser av karakterenes følelsesliv.

Miljøbeskrivelsene er som alltid gode, og det er lett å se for seg stedene selv om man ikke bor eller oppholder seg i nærheten av dem. Dette lager en god ramme for både selve plotet og karakterene. Det gode språket driver handlingen fremover og gjør at boken er veldig lettlest. Plotet har wow faktor for du blir tidvis sittende og gispe etter pusten. Gjorde de virkelig sånn? Valgte de virkelig denne utveien? De har gjort mange grep for max spenning og det gjør at boka er veldig lesbar. 

Boka er fått i gave av forlag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *