TV2 Play: Offspring

Feelgood serie fra Australia.

I Offspring møter vi Nina Proudman som er i 30-årene. Hun jobber på St. Francis sykehuset i Melbourne som fødselslege og har god kontakt med kollegaene sine. Familien hennes er et herlig sammensurium av biologiske slektninger og venner som kommer til gjennom de 7 årene serien utspiller seg.  Selve familien hennes består i hovedsak av mor Geraldine, faren Darcy, søsteren Billie og broren Jimmi. På kjærlighetsfronten styrer Nina fælt, og er veldig glad i å forelske seg i menn hun finner på jobben.

Jeg hadde null forventninger til denne serien. På tross av at jeg ser mye fra Australia var skuespillerne stort sett helt ukjente for meg. Men jeg ga serien en sjanse og ble rett og slett hekta. Det har vært høydepunkt hver dag når ny episode ble sluppet. Plotet i seg selv er jo ikke akkurat nyskapende, men karakterene og sammensetning av dem er relativt interessant likevel. Det er dynamiske karakterer som går igjennom masse og følgelig endrer seg masse i de syv årene vi følger dem. Det som bærer serien og gjør den verdt å følge med på er relasjonene og hvordan disse utspiller seg. Alle karakterene har sine særtrekk som fører til mange forviklinger.

Flotte og engasjerende karakterer

Nina Proudman i seg selv er ikke nødvendigvis en spennende karakter. Men hun er litt vimsete, litt klønete, litt hippie, litt karrierekvinne, lidenskapelig og veldig opptatt av viktigheten av familie. Så alt i alt blir hun en veldig sjarmerende karakter som spilles av Asher Keddie. Søsteren Billie spilles av Kat Stewart og dette er vel egentlig en av mine favoritter i serien. Billie er nådeløst ærlig, fullstendig kompromissløs, ekstremt omsorgsfull og elsker familien sin høyere enn noe annet. Hun er en karakter full av kontraster, hvilket gjør henne og relasjonene rundt henne interessante.

Den relativt håpløse broren Jimmi spilles av Richard Davies. Også han går gjennom en reise i løpet av serien. Han er en langhåret bohem som elsker å reise og å være fri. Han vil ikke være bundet til noen eller noe, helst ikke familien heller. Men ting forandrer seg også for han. I løpet av serien kommer det stadig inn nye karakterer som bringer frem nye og spennende relasjoner med alt det betyr.

Hverdagen i fokus

De som har skrevet plotet, har ikke akkurat oppfunnet kruttet. Det er hverdagen og hverdagslige situasjoner som står i høysete. Men i denne familien er ikke nødvendigvis disse hendelsene veldig hverdagslige. Relasjoner er kanskje ikke som man først trodde. Familiekjernen endrer seg litt innimellom, og de hverdagslige problemene er ting vi ikke nødvendigvis kjenner igjen fra vår hverdag. Det er mye galskap, det er mye mine, dine, våre og andres barn. Det er mye kjærlighet i alle former.

Jeg ble helt solgt da jeg så denne serien og har kosa meg glugg i hjel. Serien er morsom så du sitter og ler høyt. Du humrer tidvis for deg selv av Ninas klumsete vandring inn i voksenlivet. Du blir rørt til tårer av relasjoner som blir, og relasjoner som ikke blir, folk som kommer inn og folk som går ut.

Du finner alle 7 sesongene av serien Offspring på Tv2 Play. De siste månedene har det blitt lagt ut en episode daglig i ukedagene. Nå er alle episodene ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *