Netflix: Clickbait

En mann dukker opp i en video på nettet. Det står at når videoen har 5 millioner treff, skal han dø.

Serien Clickbait er en limited serie på Netflix som kom 25 august. Jeg binget hele serien i løpet av to dager. Serien gir et litt interessant innblikk i sosiale medier og hvor langt folk er villige til å gå når de faktisk ikke kan ansvarliggjøres. For om denne mannen faktisk må dø når det når 5 millioner treff, hvem av de 5 millioner har da ansvaret for hans død? Eller er det de som har tilrettelagt for hele situasjonen som har ansvaret? Interessant og satt på spissen om dagens sosiale medier og den kulturen som følger med. IMDB ratingen er på 7.3 i skrivende stund og det er ikke uten grunn.

Jeg satte på serien uten egentlig de store forventningene. I rollen som  familiefaren Nick Brewer finner vi Adrian Grenier som er best kjent fra tv-serien Entourage. Han gjør en god jobben og sørger for at karakteren Nick Brewer er troverdig. Han er en godt likt familiemann som jobber som trener på den lokale ungdomsskolen. Søsteren Pia spilles av Zoe Kazan som gir liv til søsteren som gjennom denne hendelsen finner ut så mye nytt om broren at det er nesten som hun blir kjent med han på nytt. Det er også hun i familien som oppdager videoen på nettet først. Ellers er castingen litt så som så. Det er dette som tidvis trekker ned serien fra topp karakter, fordi enkelte av skuespillerne oppfører seg som det er snakk om finsk fjernsynsteater. Det blir akkurat hakket over dramatisk, og da blir det bare slitsomt og lite troverdig.

Selve plotet og premisset for serien er genialt. Jeg har vel sjelden følt meg mer mindfucked enn når denne her var ferdig. Hva skjedde nå liksom? Plotet er innovativt, det er aktuelt og det er fullt av tvister du ikke var i nærheten av å se komme. Jeg var i hvert fall ikke det. Dialogene er gode, og når castingen er riktig flyter de bra. Det er lite innovativt over filmingen, det er ganske klassisk gjennomført bildebruk. Med tanke på historien er det jo ikke rom for de store cinematiske krumspringene.  Det er så uendelig mye mer jeg kunne ha skrevet, men jeg vil ikke spoile og frarøver deg som leser, den gode seeropplevelsen som Clickbait var for meg.  Se den selv.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *