Se med kamera

En flott bok for alle som går med en fotograf i magen.

Anmeldt av Jessica Ryan

Forfatter Toralf Sandaker er fagjournalist, fotograf og grafisk designer. Siden 2000 har han jobbet som frilanser, spesielt med fokus på fagstoff om medieteknologi gjennom hundrevis av artikler. Han har over 30 år med erfaring fra redaksjonelle miljøer, forlagsvirksomhet og teknologibedrifter. Med andre ord en svært allsidig mann med masse kunnskap på områdene han beveger seg i.

For hobbyfotografer og de med ønske om å selge bilder

Er man en fotografspire som virkelig har tenkt å fokusere på foto, gjerne også leve av det, er boken Se med kamera en absolutt gullgruve av nyttig informasjon og kunnskap. Boken har også spennende portfolioer fra fotografer som Tine Poppe, Geir Brekke og Paal Audestad. Alle er fotografer med spennende uttrykk og god fartstid i bransjen.

Boken er delt inn i fem forskjellige deler; Å fotografere, bildet, praktisk arbeide med bildene, den komplette fotografen og tillegg. Alle disse delene er igjen delt opp i flere forskjellige kapittel som alle tar for seg viktige tema som enhver fotograf bør kunne eller bør lære seg.

e0e364a3-b8f5-463e-a418-cc1b32d223f7Språket i boken er lettfattet og det meste er veldig godt forklart slik at alle kan forstå det, også de som ikke har noen bakgrunn innenfor grafikk eller foto. Men det er viktig å poengtere at boken ikke fungerer som en bruksanvisning til kamera du nettopp kjøpte deg. Du bør kunne de viktigste funksjonene på kameraet ditt før du setter i gang. Ønsker du mer ordforklaringer og terminologi kan du også sjekke ut www.semedkamera.no nettsidene hvor du også vil finne mye spennende informasjon, blant annet om kurs og oppdatert informasjon i boken.

Smarte tips

Boken har små bokser med veldig smarte tips og den tar for seg både historie, fotografi med negativer og digital fotografi. Forfatteren snakker mye om det å jobbe med lyset, hvilket er en viktig del av fotografering, uansett hvilken form du foretrekker. Han skriver også om forberedelser til det å ta bilder, gjerne ved å utnytte det naturlige lyset på bestemte tider av døgnet. Skal du bli en dyktig fotograf, nytter det ikke å bare ha det beste utstyret og lese alt du kommer over, du må øve deg. Ingenting kan erstatte den verdifulle erfaringen du får gjennom øvelse.

Sandaker gir deg også tips i forbindelse med forskjellige typer foto. Enten du ønsker gjøre landskapsfoto, portretter, reiseminner eller ta bilder av spesielle hendelser. En av de mest verdifulle delene av boka, er en som mange andre forfattere av lignende bøker enten glemmer eller dedikerer veldig lite plass til, nemlig arbeidsflyt og organisering. Hvordan skal du som fotograf jobbe? Hvordan skal du lagre bildene dine og ta vare på råmaterialet ditt?

Enkle grep for bedre bilder

Som fotografspire, elsket jeg denne boken. Den var oversiktelig og tok godt for seg alle aspekter av det å drive med foto. Ettersom jeg reiser en del på reportasjereiser, var det veldig nyttig med infromasjon om hva man faktisk MÅ ha med seg når man reiser ut på reportasjereise som fotograf.

Boken gir også en veldig god forståelse av hvordan man «ser med kamera» hvordan man med enkle grep kan få bedre bilder. Så har du lyst til å bruke påsken og sommeren med sitt fantastiske lys til å lære å ta bedre bilder? Da er denne boken et must! Glem heller ikke å ta en titt på siden semedkamera.no!

[rating=6] Full pott!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *