Prom Night 1-4

Denne filmserien var blant de første filmene som fikk sub-sjangeren tenåringsskrekkfilmer. Denne boksen inneholder mer enn seks timer film og er en gavepakke til fansen. Anmeldt av Anne B. Kalvik

Prom Night 1 (1980)
Denne filmen med purunge Jamie Lee Curtis i hovedrollen scorte ikke fullt så høyt som Halloween som kom to år tidligere. Men narrativen, en gruppe unger som leker en farlig lek, der noen dør, og deretter opplever at hendelsen «kommer tilbake» og spøker for dem, er velkjent og resirkulert senere (sa noen «I know what you did last summer»?). Filmen er verdt å se bare for å få med seg Leslie Nielsen i en seriøs rolle. Det ble vel bare med den ene gangen?

Hello Mary Lou: Prom Night 2 (1987)
At det tok så mange år før de lagde en oppfølger til en film som i utgangspunktet kun fikk lunken kritikk trenger ikke bety noe annet enn at på slutten av åttitallet hadde Hollywood virkelig fått øynene opp for horror-franchiser og spyttet ut Fredag den 13., Halloween og Nightmare on Elmstreet filmer etter tur. Dette forsøket på å varme opp Prom Night til å bli en sånn mange-filmsrekke grosset 2,6 millioner dollar i box office og hadde ikke kjendiser som Nielsen og Lee Curtis å skilte med. Men, den har en forhekset kjole, sex før ekteskapet, og en gal dame.

prom_night_collection_1-4_4_disc-14258943-frntlProm Night 3: The Last Kiss (1990)
Denne filmen kom rett på video i sin tid, og undertegnede er ikke overrasket.  Mary Lou sitter fast (bokstavelig talt i lenker) i helvete, men klarer å rømme ved hjelp av en neglefil. Det første hun gjør da hun slipper fri er å ta livet av vaktmesteren. Han er også eksen hennes.
Rollelisten er full av mindre kjente tv-skuespillere. Plotet er ekstremt underholdende. Eksosrype som leder an en mannemassakre, denne filmen er på grensen til gore/slapstick og har gått litt vekk fra det orginale horrorkonseptet Prom Night var. Høy popcornfaktor. Og en grei redning for en franchise som var i ferd med å falle gjennom på andre forsøk.

Prom Night 4: Deliver us from evil
Enda en film med kun nåværende ukjente tv – skuespillere, og her er storyen noe på siden av det som har vært i de to foregående filmene. Glem Mary Lou, nå kommer de religiøse fanatikerne og tar deg! Gale mennesker som korsfester tenåringer som har sex før ekteskapet. Det blir mye blod!

Min mening er at den fjerde filmen kunne de spart seg. Å spankulere på siden av storyen kan bli vellykket, men da skal man ha mer enn et begrenset budsjett og middelmådige skuespillere.

Helhetsinntrykket av Prom Nightserien er akkurat midt på treet. Jeg hadde ikke de største forventningene siden serien i utgangspunktet hadde gått meg hus forbi (og jeg har sett mye skrekkfilm, inkludert remaken fra 2008). Den første filmen har fortjent klassikerstempelet, de tre neste er verdt å kaste bort en kjedelig lørdagskveld på – for det er jo god underholdning!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *