Rema 1000 vil droppe «3 for 2»-tilbud

on
 20.11.13
 Skrevet av Håkon Fossmark
«3 for 2»-tilbudene fører til mer matkasting, og Framtiden i våre hender har bedt norske matkjeder fjerne tilbudene. Nå vurderer Rema 1000 å gjøre nettopp det.
Nye tall viser at vi kaster 51 kilo mat hver i året. 10,2 kg brød og 12,1 kg frukt og grønnsaker er blant det hver eneste nordmann kaster. Totalt utgjør det 255.000 tonn spiselig mat i året.
Vi innser at dette noen ganger får folk til å kjøpe mer enn de klarer å spise.Regner vi om til bananer og slangeagurk, utgjør det 250 millioner stykker rett i søpla hvert år, ifølge Aftenposten.Framtiden i våre hender har tidligere vist hvordan butikkenes«3 for 2»-tilbud fører til mer matkasting. Nå sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan at butikken vurderer å fjerne tilbudene.

– Vi vurderer også å kutte ut 3 for 2-tilbudene våre i Norge. Vi innser at dette noen ganger får folk til å kjøpe mer enn de klarer å spise. Men da må vi klare å formilde at vi har gode tilbud uten disse kampanjene, sier Reitan til Aftenposten.

Får skryt

Det synes Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender er bra.

– Strålende at Rema 1000 går foran som et godt eksempel. «3 for 2»-tilbudet oppfordrer oss til å ta med mer enn vi trenger og dermed også bruke mer penger enn nødvendig, sier Hermstad.

I Danmark har Rema 1000 allerede fjernet «3 for 2»-tilbudene. I England har også matgiganten Tesco fjernet «2 for 1»-tilbudene.

– I Danmark har vi kuttet ut 3 for 2 tilbud. Det resulterte i at vi fikk en pris for å være ansvarlige, sier Reitan.

Enkelt å kaste mindre

Sammen med Coop har Framtiden i våre hender utarbeidet «Matvettreglene»; ni enkle tiltak du som forbruker kan gjøre for å kaste mindre mat.

– Norske forbrukere kaste rmyemat, men heldigvis er det enkelt å kaste mindre. Det er ingen logikk i at bønder over hele maten bruker masse ressurser på å produsere mat for norske søppelbøtter, sier Hermstad.

 

Tekst og bilde: http://www.framtiden.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *