Paramount+: Dexter: New Blood

Dexter Morgan er tilbake, og for en glede det er å ha han tilbake.

Dexter er en av mine største favoritter på tv-seriefronten.  Jeg pløyde nettopp igjennom hele serien på nytt for å være klar til Dexter: New Blood kom på skjermen. Dexter er vel en av de støste antiheltene som finnes på tv-skjermen. Han er en psykopat og en seriemorder, men du sitter allikevel å heier på han gjennom hans møte med omverden og de drap han faktisk begår. Fordi han er som reklamen sa den gang: The lovable serial killer. Han har en kodeks, og han dreper ikke utenom den kodeksen om han kan unngå det. Kodeksen har han fått av faren, da han var ung og faren skjønte hva han var for noe. At han hadde denne mørke passasjeren som Dexter selv kaller det.

Dexter i nordic noir forkledning

Dexter: New Blood er visuelt sett den rake motsetningen til Dexter. Der Dexter er lys og full av farger er Dexter: New Blood dyster og mørk. Dette er en take på nordic noir sjangeren og de lykkes svært godt. Du legger merke til spartansk skandinavisk design i hytta hvor Dexter bor. Det er jevnt over mørke klær og mye av den spennende handlingen er lagt på kveldstid. Når det kommer til handlingen så er den vel som forventet for oss som sa den gangen Dexter sluttet, at det kommer en ny sesong en gang. Og satte oss ned og ventet tålmodig. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves heldigvis.

Michael C.Hall er gullegod som Dexter Morgan. En rolle som nok har definert han på samme vis som hans rolle i Six Feet Under. Begge rollene er fascinerende karakterer og han gir virkelig alt for at de skal være troverdige. I rollen som sønnen finner vi Jack Alcott. Et relativt uskrevet blad i Hollywood, men han har noen store titler som The Blacklist på cv´n.  Han ser relativt uskyldig ut, noe som står i sterk kontrast til hva han egentlig er kapabel til å gjøre. Han tilfører Harrison en kompleksitet som gjør karakteren mer spennende en bare plottet ville klart alene. I rollen som Kurt Caldwell finner vi Clancy Brown. Husker jeg så han første gang i Carnivalé, hvor han var rå som Justin Crowe. Her ser han ut som en stor og god kosebamse eller julenisse. Han er byens velgjører og han hjelper ungdommer som kommer inn til byen uten et sted å bo. En rolle som passer Brown perfekt.

Vanedyret og sønnen

Vi kommer inn i historien om Dexter etter han har flyttet til et lite sted som heter Iron Lake, langt nord i USA. Det er 10 år siden han forsvant under orkanen Laura som da feiet over Miami. Han jobber i en liten lokal butikk med jaktutstyr og klær. Han spiser det samme til frokost og lunsj hver dag. Han er kjent for å være et vanedyr og alle liker Jim, som han heter nå. Han er sammen med den lokale sheriffen og lever så normalt som han kan leve. Plutselig en dag står hans sønn Harrison på døra. Han er en ung gutt, som har levd et hardt liv, og som har lett lenge etter faren før han til slutt fant han i Iron Lake. Omtrent på samme tid har  Kurt Caldwell sin sønn forsvunnet sporløst. En blogger ankommer byen og er på jakt etter the Bay harbour killer, og hun har helt sin egen teori om hvem det faktisk er. Har Harrison også sin egen mørke passasjer?

Mye som skjer på en gang

Dette er alt jeg forventet av Dexter sin retur til tv-skjermene. Det er riktignok en miniserie, men hallo, det må jo komme mer? Jeg elsker nordic noir looken. Den kler Dexter og hans nye liv veldig godt. Jeg digger også den utforskende relasjonen han har med Harrison. Der de gradvis blir kjente både som mennesker og far og sønn. Det foregår mye i denne serien, flere små plot på en gang og alt snøres sammen de siste to episodene. Det er ikke bare Dexter som gir seg ut for å være noen han ikke er.  Han har en sjelefrende i Iron Lake. Men hvem er det? Det må du nesten se serien for å finne ut av. Enten du har sett Dexter eller ikke, så bør du ikke gå glipp av Dexter: New Blood. Dexter er fremdeles lovable, men er han fremdeles en serial killer?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *