Oslo Freedom Forum 2015

Er du engasjert i menneskerettigheter og lurer på hvordan vi kan få en bedre verden? Da er det Oslo Freedom Forum du bør få med deg de neste 2 dagene.

Oslo Freedom Forum er en samling som går av stabelen for 7 år på rad i Oslo sentrum, i år er det på Oslo Nye teater. Det er to intensive dager hvor du får høre innlegg fra noen av verdens største dissidenter og menneskerettighetsaktivister. Har du ikke muligheter til å delta på selve programmet, så kan du allikevel få det med deg ettersom det streamer live. Dette kan du finne informasjon om på deres hjemmesider.

Du får møte journalister som slåss for ytringsfrihet i sitt land, gjerne preget av regimer. Her finner du vinnere av Nobels Fredspris, forfattere, artister, fotografer, entrepenører, musikere, studenter og alle er innstilt på to dager med faglig påfyll og spennende diskusjoner.

Oslo Freedom Forum sitt formål

  • OFF jobber for å få menneskerettigheter synlig i verdenssammenheng.
  • Rette søkelyset mot de som jobber aktivt med dette, enten som aktivister eller innovatører.
  • Eksponere lukkede samfunn slik at deres brudd på menneskerettighetene blir synlige.
  • Bygge og utstyre et levende engasjert internasjonalt samfunn i vekst.
  • Etablere en menneskerettighetsakse for journalister
  • Skape godt nettverk blant deltagere, allierte og støttespillere

Variert og spennende program

Som tidligere er det også i år to dager fylt til randen av spennende tema og mennesker. Hvert år er det enkelte tema som går igjen, og det samme gjelder også i år. For å ære den tidligere tsjekkiske president og dissidenten Váklav Havel, er temaet Living in truth.Det er blant annet en representant som skal holde innlegg om arbeidet for demokrati i Nord-Korea og det er Ji Seong-Ho. Det vil også bli et møte med Zineb El Rhazoui som er spaltist i magasinet Charlie Hebdo. Hun har siden sin bok The life of Mohamed opplevd tusener av drapstrusler fra ISIS støttespillere. En som har overlevd dødstrusler og faktisk attentat, er den tidligere presidenten i Ukraina, Viktor Yushchenko som også kommer til OFF.

Ønsker du fullt program kan du sjekke dette HER.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *