Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/5/5/9/revoltmedia.no/httpd.www/wp-config.php on line 90 Norsk skip til Middelhavet – Revolt

Norsk skip til Middelhavet

on

Regjeringen styrker den norske innsatsen i Middelhavet ved å sende skipet «Siem Pilot» og mannskap til fellesoperasjonen Triton, sier statsminister Erna Solberg. Skipet tar sikte på å seile fra Norge i løpet av mai.

– Jeg takker mannskapet fra Politiet, Forsvaret og rederiet som nå skal delta i en europeisk fellesoperasjon som skal redde liv i Middelhavet, sier statsministeren.

Justis- og beredskapsdepartementet har i samarbeid med Forsvarsdepartementet og Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) valgt ut skipet «Siem Pilot» fra Siem Offshore.  FLO fikk inn i alt 48 tilbud om skip i anbudsrunden. Skipet som er valgt ut passer inn i en helhetlig operasjon og er dimensjonert for å kunne ta om bord flere enn 500 mennesker. «Siem Pilot» har de riktige egenskapene for å kunne ivareta oppgavene.

– Situasjonen i Middelhavet er alvorlig, og det er viktig med en felles europeisk innsats, sier statsministeren.

– Regjeringen er opptatt av at Triton har både kapasitet, mandat og et operasjonsområde som er nødvendig for å redde liv. Vi er derfor positiv til dialogen Frontex nå har med flere land for å utvide operasjonsplanen for Triton. Vi følger diskusjonen i EU om dette nøye, og vil ha en dialog med EU fremover om hvilke ytterligere bidrag som kan avhjelpe situasjonen, sier Solberg.

Skipet overtas etter planen 20. mai, og det vil ta noen dager å ruste skipet med nødvendig utstyr før det tar sikte på å reise fra Norge i løpet av mai. Det må påregnes om lag 10-14 dagers seilingstid fra Norge til Italia. Under seilingstiden vil skipets mannskap og personellet fra Politiet og Forsvaret øve på oppdraget de skal utføre i Middelhavet.  

– Det utspiller seg en menneskelig tragedie i Middelhavet i disse dager. Når vi nå styrker kapasiteten til Triton, kan vi redde flere liv, sier Erna Solberg.

Skipsbidraget er i tråd med det behovet Frontex har meddelt norske myndigheter, og operasjonen skal i første omgang vare i seks måneder. Triton er en grensekontrolloperasjon i regi av Frontex. Oppdraget har to hovedoppgaver; grensekontroll og å bidra til å redde liv i Middelhavet.

Regjeringen vil ha en bred tilnærming i det videre arbeidet. Vi fortsetter det gode samarbeidet med frivillige organisasjoner, og vi vil bekjempe menneskesmugling og organisert kriminalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *