Norske Byggeklosser blir Finsk

Taneli Mustonen skal regissere den finske versjonen av “Norske Byggeklosser”

«Det er helt utrolig» sier filmens produsenter Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. «At det var Finland som først skulle kaste seg på en oppussings-komedie var en smule overraskende». Vi har jo kun vært på kino i 2 uker, og allerede nå har våre naboland lagt merke til filmen. Vi har også blitt kontaktet av et dansk produksjonsselskap, men der er ingen ting avgjort enda.

Hvilken komiker som skal spille alle rollene Atle Antonsen gestalter er enda ikke avklart. “Men det er egentlig ikke noe vi skal bry oss om. Vi er bare glade for å se at det herjer en slags Norske Byggeklosser-feber også utenfor Norges grenser», forteller produsentene.

Mannen bak den finske versjonen er ingen hvem som helst. Taneli Mustonen står bak en tidenes største finske filmer, publikumsfavoritten «Klassefesten», (Luokkakokous) som var en re-make av en Dansk film. Den kom ut i 2015 og trakk flere publikumere til kinoene enn Star Wars: The Force Awakens.

“Så dette er en mann som vet veldig godt hva det vil si å ta et kjent konsept og plassere det i den Finske virkelighet» forteller Rosenberg/Omberg.

Når filmen skal spiles inn eller lanseres er enda ikke satt, men det ser ut som om ting går veldig fort der borte nå. De ser for seg innspilling allerede i 2019.

Om filmen

Norske byggeklosser handler om Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen) som  har arvet et hus de skal pusse opp. De får endelig sjansen til et hus med hage før de får barn, og de kan endelig flytte ut av sokkelleiligheten hos Jens sin noe eksentriske mor. Deres praktiske evner når det kommer til oppussing er noe begrenset, og deres kjennskap til byråkratiet er lik null. Her møter du korrupte kommunearbeidere, østeuropeiske arbeidere, øko-arkitekter og folk på gjenbruksstasjonen. Det hjelper ikke med en manisk svigermor som løper rundt og setter fyr på ting heller.

 

 

Oppussingskomedien “Norske Byggeklosser” er inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjonene som oppstår når evner og omstendigheter ikke nødvendigvis matcher ambisjonene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *