Publikumsrekord for Krimfestival

For sjuende gang er det avholdt Krimfestival i Oslo.
Årets krimfestival ble tidenes største suksess med ny publikumsrekord.

Aldri før har det vært så mange besøkende.
Både Cappelen Damm-huset og Centralteatret i Oslo var fylt til randen fra torsdag formiddag til sent lørdag kveld. Mange måtte se programmene i tilstøtende rom
der det var overføring til store skjermer. Den nye publikumsrekorden lyder på 12 500.

Det var også arrangement som gikk på det krimtekniske aspektet av å skrive krim. Kriminalteknikerne Ola Brekken og Per Arne Karlsen viste på fredag og lørdag, hvordan politiet arbeider og sikrer spor på et åsted ved mistenkelig dødsfall. Ivar Fahsing, tidligere Kripos-etterforsker med doktorgrad i hvordan drapsetterforskere tenker, har skrevet ny håndbok for virkelighetens politifolk. Boken er inspirert av Sherlock Holms metodikk. På lørdag møtte han Ola Thune og Jørn Lier Horst for en samtale om hvordan virkeligheten er inspirert av kriminallitteraturen.

60 fornøyde forfattere
Unni Lindell var årets festivalforfatter og åpnet festivalen med en prolog torsdag. Hun deltok også på festkvelden på Centralteatret lørdag kveld.
Både Lindell og de 60 øvrige forfatterne som deltok var strålende fornøyd med å møte et entusiastisk publikum.

I gang med å planlegge neste festival
Festivalsjef Knut Gørvell uttaler henrykt
Det er enormt inspirerende å se hvor mange lesere som får møte noen av sine favoritter og hvordan det blir en kriminelt god stemning på Krimfestivalen. I en tid der det er en viss uro i bokbransjen, er det gøy å se hvordan man kan få til et stå stort samarbeidsprosjekt. Nå er vi allerede i full gang med å planlegge neste års festival.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *