Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/5/5/9/revoltmedia.no/httpd.www/wp-config.php on line 90 Forskrift for ny prøving av saker for lengeværende asylbarn ut på høring – Revolt

Forskrift for ny prøving av saker for lengeværende asylbarn ut på høring

on

Justis- og beredskapsdepartementet har i dag sendt på høring et forslag om at barnefamilier som ble sendt ut i perioden 1. juli 2014 – 18. mars 2015 og som hadde mer enn fire års opphold i Norge, skal få muligheten til å prøve sin sak etter den nye forskriftsbestemmelsen som trådte i kraft 8. desember 2014.

– Vi er nå ett skritt nærmere å få på plass en løsning som sikrer at uttransporterte barn med lang oppholdstid gis mulighet til å få sin sak vurdert etter den nye bestemmelsen, som innebærer at det skal legges større vekt på barns tilknytning. Arbeidet har svært høy prioritet i departementet, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. 

Høringsfristen er 15. mai 2015. I tillegg til ordinær høring vil det bli avholdt et høringsmøte 12. mai kl. 13.00-16.00. Det vises til høringsbrevet for mer informasjon.

Forslaget har sin bakgrunn i tilleggsavtalen datert 8. april 2015 til samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti om utlendingsfeltet. Forskriften skal tre i kraft før sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *