Mamma Mia! Here we go again!

I Mamma Mia! Here we go again! er Sophie er tilbake klar til å åpne morens hoteldrøm igjen. Vil alt gå som planlagt og kommer bestemor? 

Jeg var en av de som virkelig elsket første Mamma Mia. Etter 10 år klarer jeg fremdeles ikke skru den av om jeg stopper innom den på tv, den er bare for herlig rett og slett. Var den første Mamma Mia filmen oscarmateriale? Nei, så langt der i fra, men det betyr ikke at den ikke har noen verdi for folk flest. Det samme gjelder den nye filmen, den kommer aldri til å vinne noen Oscar men den er underholdende og kan kalles årets beste feelgood film om man er litt i godhjørnet.

Hvor er magien? 

Også denne filmen er sentrert rundt Abba-låter, men selv med Abbas relativt store katalog av materiale, så er det for mye som er ukjent. Dermed forsvinner sing-along faktoren med unntak av de låtene som er gjenbrukt fra første filmen. Storyen er enkel og igjen sentrert rundt Sophie. Nå skal hun åpne Donnas Villa på den greske øya Kalokairi. Men hva skjedde egentlig første gang Donna kom til Kalokairi? Vi får nemlig også møte den unge utgaven av Donna, og ser hennes reise fra skoleslutt til graviditeten var et faktum. Hvordan møtte hun de tre fedrene til Sophie?

Men selv med spenstige dansenumre og noen Abba-klassikere så er det liksom noe som mangler. Selv mot slutten som er så rørende at du kanskje til og med feller en tåre og to, så er magien fra første filmen rett og slett fraværende. Det er en morsom og underholdende film, men dessverre så faller dialogene noen ganger gjennom på desperate forsøk på å være morsomme. Men når det er sagt så fungerer det allikevel for du heier på Sophie. Alle liker Sophie, hvem kan la være?

Gjensynsglede

Heldigvis er også resten av den originale casten med, så det blir virkelig gjensynsglede. Julie Walters og Christine Baranski er like cougaraktige og festlige som de var i første filmen. Pierce Brosnan er like dårlig til å synge som første filmen, men det er greit. Gleden er stor når også Meryl Streep beærer lerretet med sitt blide åsyn. Det er liksom ikke helt det samme uten henne. Andy Garcia er en ny og sjarmerende karakter med dyp kjærlighetssorg, som du ikke kan annet enn å like. Cher gjør usedvanlig god figur når hun dukker opp.

De stadige hoppene mellom fortid og nåtid gjøres sømløst og det er lett å finne ut hvor i Mamma Mia universet du befinner deg. De lekre sommerfargene får deg til å drømme deg bort til sydlige breddegrader og gir Mamma Mia en innpakning som fungerer. Det er er jo ment å være en feelgood film som får deg til å nærmest danse ut av kinosalen. Det er en grunn til at 400000 har kjøpt billetter for å se filmen, selv om den ikke er oscarmateriale.

Mamma Mia! Here we go again! er en film for folk flest, den er ment til å underholde, ikke vinne store filmpriser.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *