Karsten og Petra på Safari

Sjarmerende tur til Afrika for de minste.

En morgen sitter Karsten og venter på Petra. Når hun endelig kommer, har hun verdens beste nyhet! Hun og moren skal reise til Afrika, og Karsten får bli med! Det samme får løveungen og Frøken kanin! Petras mamma skal hjelpe sin venninne Ann på dyreklinikken Camp Eden. En fargerik liten oase i Afrika, hvor Ann hjelper lokale dyr så godt hun kan.

Fremme i Afrika treffer de to bestevennene en jente som heter Tiri og hennes kosedyr Turte. Men selv i et paradis som dette jo er, finnes det trøbbel i buskene. Jegere som fanger løver og løveunger for å selge til grådige mennesker, representert av en liten frøken og hennes far. Selvfølgelig havner Karsten, Petra og Tiri midt oppi det hele, og det betyr masse spennende eventyr på Afrikas vakre savanner.

For spennende for de minste?

Når man tenker på Safari, tenker man på løver og masse store flotte dyr som er mektige visuelt sett. Man kunne også risikert at det var slåsskamper og sånn mellom dyrene, men det er det altså ikke. De har klart å få en god balanse mellom det å presentere dyrene i Afrika og den vakre naturen der og det å gjøre det spennende for barna å se på. Fokus er med på det vakre aspektet av dyrene og naturen.

4

Historien er som alltid veldig pedagogisk lagt opp, takket være Tor Åge Bringsværd sin bok, men også de som står bak manus og selve filmen. Alexander Eik har hatt ansvaret for manus, og han har levert en god versjon av boka, med morsom dialog som er enkel å forstå for de minste, samt underholder de voksne.

Kunnskapsrikt om dyr, natur og kultur

Regissør Arne Lindtner Næss og Ina Bye – Hansen har gjort en mesterlig jobb med å snekre det hele sammen. Filmen er fylt av vakre naturbilder og det er masse flotte bilder av dyr i deres naturlige miljø. Selve Camp Eden gården som de bor på har friske og spennende farger, og masse spennende mennesker, som alle viser at vi befinner oss i Karsten og Petra sitt univers.

Noe av det som er finest med filmen er at den er så lærerik for barna uten at den nødvendigvis fremstår som en skoletime. Barna lærer utrolig mye om dyr, om deres liv og om andre kulturer. Karsten og Petra blir kjent med barn i en liten landsby i nærheten av der de bor, og det er spennende å se hvordan den kulturen presenteres for barna.

Hva syns barna?

terning5Jeg var å så denne filmen på førpremieren i Oslo sammen med en femåring og hun elsket filmen. Vi var også å så Karsten og Petras vidunderlige jul i fjor, noe som resulterte i at alt jenta snakket om var Karsten og Petra. Og det er dette som nok er nøkkelen til at filmene har så stor suksess. Barna kjenner seg igjen i de problemstillinger og situasjoner som oppstår i filmene. De får sympati for både Karsten og Petra og det er lett for dem å leve seg inn i filmen. Selv denne femåringen som er ganske aktiv, satt stille gjennom hele filmen og var helt trollbundet.

Med andre ord en fantastisk film for barna, og det er jo tross alt de som er publikum!

2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *