Istvillingene av S.K Tremayne

En psykologisk thriller med noen interessante tvister.

Istvillingeneny_litenEnkelte bøker og forfattere tar deg gjerne litt på senga og motbeviser alle dine fordommer. Når jeg begynte å lese denne boken hadde jeg ikke snøring på hvem forfatteren var, jeg satte bare i gang å lese boka. I mitt hode var det ingen tvil om at forfatteren måtte være en kvinne ettersom det var så utrolig dype og gode beskrivelser av kvinner og jenters sjeleliv. Men nå når jeg skulle gjøre research til boka fant jeg til min store overraskelse ut at forfatteren er den kjente britiske forfatteren Sean Thomas som skriver under pseudonymet S.K. Tremayne.

Angus og Sarah Moorcraft har opplevd noe av det verste man kan oppleve som foreldre, nemlig å miste en av sine to tvillingdøtre. Dette har satt sine spor i hele familien som prøver så hardt de kan å bygge opp et godt liv igjen på tross av at datteren Lydia ikke er med dem lengre. De bestemmer seg for å flytte til en liten skotsk øy som Angus har arvet av sin bestemor. Det er en øy han har mange minner fra, og som de håper å skape mange gode minner for fremtiden. Men familien er i ferd med å revne på grunn av alle de mørke hemmelighetene, og det ser ut som om øya bare gjør at mer mørke hemmeligheter kommer frem. Datteren Kirstie påstår at det er hun som er Lydia og at det var Kirstie som døde. Kunne Angus og Sarah virkelig ha tatt så feil av sine egne døtre?

Verden har latt seg fascinere av historier om tvillinger og deres ekstremt nære bånd i flere århundrer. Denne psykologiske forbindelsen som få har forstått men de fleste er fascinert av er et godt utgangspunkt for denne boka. Gjennom gode beskrivelser av både Angus og Sarah sine følelsesliv blir du kjent med hvordan de håndterer sorgen etter tapet av datteren. Samtidig avdekkes hele veien små hemmeligheter, små biter i det store mystiske puslespillet. Som leser dras du fra side til side med følelsen av å sniktitte inn i tilværelsen til noen som kunne vært naboene. Karakterene er menneskelige, med alt det innebærer. De har motstridende følelser, de sørger, de elsker, de lider, de er ambivalente og sammen med dem oppdager vi hvordan de egentlig har det bak fasaden.

terning5Det er nesten umulig å ikke trekke paralleller til Yrsa Sigurdardottir sine bøker når det kommer til stemningen i boka. Tremayne har samme evne til å beskrive ting enkelt men allikevel bygge opp en skikkelig krypende uhygge som følger deg gjennom hele boka. Boka bygger sakte opp plot men ikke så sakte at leseren detter av lasset. Når du kommer til de siste 100 sidene skjer ting i en forrykende fart og det er nesten umulig å legge boken fra seg.

 

FONT Forlag
Utkom: mars 2015
ISBN: 9788281692947
Ib. kr. 339,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *