Den syvende demonen av Øistein Borge

Det nytter ikke hvor mange penger du har i banken når noen har bestemt seg for å ta ditt liv.

DensyvendedemonenKriminaletterforsker Bogart Bull blir en del av en gruppe som skal etterforske kriminelle handlinger som er begått i utlandet mot nordmenn. I denne boka følger vi hans reise ned til den franske rivieraen hvor han skal jobbe med sine franske kolleger med en grotesk drapssak. Axel Krogh har mer enn nok penger i banken og driver sitt eget imperium med fokus på eiendom og man kan ikke unngå å trekke enkelte paralleller til vår Olav Thon når man leser om Krogh. Det nærmer seg et stort og viktig møte i konsernet, og dette skal holdes på den franske rivieraen hvor Krogh bor. Det betyr at flere av hans familiemedlemmer dukker opp, og noen vil få bedre nyheter enn andre. En dag blir Axel Krogh funnet drept på bestialsk vis og det blir opp til Bogart Bull å nøste opp historien om Axel Krogh for å finne morderen. På tross av at buset inneholder kunstgjenstander til flere millioner er det bare tatt et lite bilde som familien tror er uten verdi. Er det noen i familien, eller må man enda lengre tilbake i historien for å få svarene?

OisteinBorge3HOGabrielRamon1
Øistein Borge. Foto: Gabriel Ramon

Visuell forfatter

Den syvende demonen er skrevet av Øistein Borge som tidligere har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder innenfor både film og reklamebransjen. Han har skrevet 3 romaner om ungdomshelten Nino Glass, men dette er hans krimdebut og første bok om Bogart Bull. Fordelen med Borge sin bakgrunn er at han vet hvordan en historie skal bygges opp, hvordan man skal fange seeren eller leseren sin oppmerksomhet og faktisk holde på den. For selve historien i Den syvende demonen er faktisk veldig spennende.

Borge viser også at han har godt grep om det å bygge opp interessante karakterer som engasjerer leseren, noen av dem med litt mer historisk sus over seg enn andre ettersom det også trekkes inn kunstnere som Matisse og Munch. Gjennom å følge Bull i hans etterforskning blir du engasjert og du lurer stadig på om de du presenteres for faktisk kan være den bestialske drapsmannen. En god krim skal engasjere leserne sånn at de prøver å slå forfatteren som presenterer løsningen, i nettopp å finne løsningen.

En fullendt løsning

Jeg er generelt sett veldig lite begeistret for bøker som går for langt tilbake i tid, historie er ikke helt min greie. Men når det er sagt så elsket jeg måten denne boken var bygget opp på, gjennom å presentere både nåtid og historier fra fortiden, før alt til slutt kan settes sammen og du blir presentert for en fullendt løsning. Det finnes ingen løse tråder når du er kommet til bokens siste side samtidig som du er nysgjerrig på hva som skjer med Bull videre. Det eneste som vel trekker litt ned er at karakteren Bull har veldig mye til felles med samtlige andre desillusjonerte krimetterforskere vi kjenner til i norsk og utenlandsk litteratur. Det hadde vært ok med en litt annen type kanskje?terning5

Forfatteren har valgt å være detaljrik i sine beskrivelser av de groteske handlinger uten at dette blir for forstyrrende. Dette gjør at boken fremstår veldig visuell og det er veldig lett å se for seg de situasjoner og personer som presenteres i boken. Dette er rett og slett et godt stykke arbeid som gjør at man gleder seg til forfatterens neste bok kommer.

Utkom: januar 2016
ISBN: 9788281693623
Ib. kr. 349,-

FONT forlag

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *