Kan man gå lei av Jason Bourne?

Det korte svaret til det er ja. Jeg har offisielt gått lei Jason Bourne.

Etter syv år på flukt er Jason Bourne tvunget til å forholde seg til sin historie og CIA atter en gang. Hvem er han egentlig, og hvem var egentlig hans far? Ikke alle er like glad for at Jason Bourne er kommet opp på radaren igjen, deriblant CIA Direktør Robert Dewey. Det vil si, han ser ut til å ha litt ambivalent forhold til Bourne. Enten skal han dø eller så kan han komme tilbake og bli en del av et nytt program som han selvfølgelig er perfekt for. Siste ideen er presentert av hans protege Heather Lee som tror hun kan klare å hanke inn Bourne til byrået igjen. Bourne er ikke i nærheten av å være enig i at det er en god ide å gå tilbake til byrået. Ja, og så må man ikke glemme det som plottet egentlig sentrerer rundt, nemlig Dewey sine lyssky affærer med Aron Kaloor som er i ferd med å få tilgang til detaljer om alle som er online gjennom sitt nye sosiale media.

Dårlig plot og gjennomføring
I fra vi ble introdusert for Jason Bourne, har jeg hatt stor sans for karakteren og filmene. Matt Damon har siden Good Will Hunting vært en av mine favorittskuespillere og det har vært kjekt å se han i forskjellige typer roller opp igjennom. Vincent Cassel er helt rå som Asset og det gjorde godt å se en aldrende Tommy Lee Jones på lerretet igjen. Alicia Vikander er overbevisende i rollen som  Heather Lee. Det er som vanlig ikke skuespillerne det skorter på, men plot og gjennomføring.

egdcltc7

Dårlig filming og lange biljakter
Terning 3Jason Bourne er en utpreget actionfilm og det innebærer selvfølgelig noe av det kjedeligste jeg vet om: biljakter. Ikke bare en men flere og de er utrolig langdryge og til tider dårlig filmet. Det blir for mye bevegelse og uklare bilder som er utrolig irriterende å se på. Det samme problemet dukker opp i slåsskamper senere i filmen. For mye bevegelse, for dårlig koreografi og dårlig filming, gjør at disse blir treige å se på. Når man sitter og geisper seg igjennom en film som er ment å være ekstremt spennende, kan man vel si at regissøren har bommet litt. Nei, dette var ikke noe for meg.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *