Illvilje av Jørn Lier Horst

En mørkere William Wisting.

Jørn Lier Horst. Foto: Jesper Magerøy

Levningene etter en død jente blir funnet av en turgåer i Svartskog. Måten hun er drept på tyder på at det er seriemorderen Tom Kerr som har gjort det. Problemet er bare at Kerr sitter i fengsel og har vært der i 4 år. Dette kan bety at det er hans antatte medhjelper Den Andre som står bak. Kerr tilstår derimot et annet drap og Adrian Stiller og Kripos sørger for at det arrangeres en rekonstruksjon der Kerr sier liket er. Line Wisting settes til å dokumentere rekonstruksjonen. Men noe går veldig galt og plutselig har Wisting selv ansvaret for en rømt seriemorder og flere skadde politifolk. Tom Kerr og Den Andre er fri og kan igjen gjøre som de vil…

Gjennom relasjoner blir ondskapen tydeligere

Alenemoren Line får spiller stadig større rolle i Wistings liv, og det er med å bygge han som karakter. Relasjonen mellom dem er ekstremt viktig, og den blir ekstra spennende når Line blir involvert i saker faren jobber med. Hun jobber jo fra en annen vinkling enn han gjør ettersom hun er journalist. Men sammen komplimenterer de hverandre ettersom de begge har tilgang på ressurser den andre ikke har. Journalisten har en frihet til å få folk i tale som politiet ikke har ettersom folk gjerne er redd for hva det vil si å ytre seg til politiet. Å ytre seg til en journalist har ikke nødvendigvis store konsekvenser, slik det har å ytre seg til politiet.  At datteren til Wisting er så involvert i sakene han jobber med, gjør også sitt for spenningen. Hun er hans akilleshæl og hennes konstante tilstedeværelse betyr også at hun tidvis er i fare. Gjennom de forskjellige relasjonene blir ondskapen i mennesket desto tydeligere.

Les alle andre anmeldelser av Horst sine bøker her.

Stødig og stilsikker

Dette er bok nummer 14 om William Wisting og den er akkurat like stødig og stilsikker som Horst sine bøker pleier å være. Han har funnet en krimhelt og en formel som fungerer, og som engasjerer folk. Det er en grunn til at han selger så bra som han gjør og at stadig nye folk finner frem til Wisting sitt univers. Hans bakgrunn og erfaring som politimann gir kredibilitet til historien og det polititekniske selv om han sikkert må ta seg noen friheter innimellom. Illvilje er også en del mørkere enn de tidligere bøkene om Wisting. Det handler om det å ønske vondt på andre mennesker, og det å ville skade dem.

Jeg er ekstremt glad i Wisting som karakter og har lest alle bøkene i serien så langt, samt sett tv-serien basert på mine favorittbøker; Jakthundene og Huleboeren. Jeg liker også Illvilje veldig godt, selv om jeg nok skulle ønske den var hakket mørkere og hakket mer grusom i detaljene. Men, jeg gleder meg som alltid til neste boka, det er som å møte en gammel venn igjen for nye og spennende eventyr.

Bok fått i gave av Capitana Forlag.

Utgitt: 2019
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 356
ISBN: 9788252590395

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *