Falken av Tom Egeland

En trikk. En kapring. Ti gisler.

En trikk blir kapret i Oslo sentrum. Det er ti gisler på trikken og for dem alle vil de neste timene være et mareritt. Dette er fjerde boken om journalisten og programlederen Kristin Bye. For ordens skyld kan jeg informere om at dette er første boken jeg leser om Kristin Bye og av Tom Egeland.

Mangler ikke action

Hvem er kaprerne og hva er det egentlig de vil? Er noen av gislene det egentlige målet? Hvor er trikken egentlig på vei, og hvorfor er den på vei dit? Dette er noen av spørsmålene man sitter med som leser. Man tas gradvis med på denne turbulente trikkereisen med bevæpnede kaprere som veksler mellom å være veldig organiserte og kaotiske. Og hvem er Falken? Hvorfor gjør hen som hen gjør?

Trikken skal jo gå fra startstasjon til endestasjon. Det er mange som vil av og på trikken.  Det burde være muligheter for å få den ut på et sidespor slik at det er mulig å få stoppet den? Men nei, disse kaprerne har lagt skikkelige planer og har sikret seg mot ett hvert fremstøt fra politiet, noe som gjør det å gripe inn veldig vanskelig. Vinduene i trikken blir dekket så ingen har innsyn og man har dermed hverken kontroll på gisler eller kaprere inne på trikken.De kan heller ikke avlytte trikken ettersom den er i bevegelse. Det hele er så marerittaktig og klaustrofobisk at halvparten kunne klart seg.

Jeg har til nå ikke lest noe av Tom Egeland, for jeg har vært litt skeptisk til bøkene og trodde de kanskje var litt kjedelige. Selv om han er en av Norges mest populære krimforfattere med blant annet sin serie om Bjørn Beltø. Dette var en uhyre spennende leseropplevelse. Jeg kunne ha skrevet mer om selve boken, men jeg vil faktisk at du som leser skal få samme gode opplevelse som jeg fikk. For såpass gode leseropplevelser er det langt mellom. Du vet, den følelsen av at du bare må lese neste side også, og så plutselig har du kommet deg gjennom halve boka.

Annerledes oppbygging

Boka er bygget opp litt annerledes enn andre bøker og benytter seg både av vanlige kapitler og små snutter og twittermeldinger for å vise hvor trikken og politiet befinner seg. Dette bygger opp under den spenningen du får som leser. Det er heseblesende action, det er overraskende få drap men ekstremt høy thrillerfaktor. Boka er full av spennende karakterer. Noen blir du godt kjent med, andre får du bare overfladisk kunnskap om.

Med andre ord, jeg er nå overbevist om at jeg bør sjekke ut flere av bøkene til Tom Egeland.

Boka er gitt i gave fra Capitana forlag.

Utgitt: 2019
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 479
ISBN: 9788252589825

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *