Hemmeligheter

Hvor godt kjenner du egentlig dine foreldre? Hvordan var livet deres før du ble til?

Anmeldt av: Lene Reinskau

Hver familie har sine hemmeligheter og sin egen historie. I kjent Kate Morton stil er dette er utgangspunktet for hennes siste roman, Hemmeligheter.

Hemmeligheter2Vi møter unge Laurel, en kjent skuespillerinne, som enda plages av vonde minner fra barndommen sin og et trøblete forhold til sin mor. Hun følte seg alltid annerledes enn resten av familien, med sine drømmer om en karriere som skuespiller. Som liten jente blir hun vitne til at moren tar livet av en mann. Siden det blir regnet som selvforsvar, velger hennes mor å skyve det under teppet. Hva som egentlig skjedde og hvorfor forblir derfor et mysterium for Lauren.

Da hennes nå eldre mor blir alvorlig syk bestemmer Lauren seg for å grave i fortiden og det er klart for kjærlighet, mysterier og familiedrama. En tematikk som man lett vil kunne kjenne igjen fra hennes tidligere bøker. Plottet er godt, og fullt av overraskelser.

Litt etter litt avsløres svarene på gåtene og spenningen holdes i live helt til siste slutt. Boken er i likhet med Kate Mortons tidligere bøker velskrevet, med et lett og ledig språk. Det er interessant å se hvordan språket endres med små nyanser sammen med tidsperioden, til å bli mer tidsriktig. Dette er gjort på en smidig måte som gjør det føles naturlig.

I boken beskriver forfatteren noen nydelige scenario som viser hvor like kvinnene i de ulike generasjonene er, til tross for de ulike tidsepokene og samfunn de lever i. Dette blir vakkert illustrert når de for eksempel prøver og beundrer vakre kjoler. Følelsene er de samme, enten det er i krigstid eller moderne tid. Kontrastene mellom krig og fred, fattig og rik kommer godt frem.

Kate Morton er en forfatter jeg har lært meg å bli veldig glad i, og hun skuffer på ingen måte med sin siste roman. Alt i alt en herlig leseropplevelse!

terning5Forfatter: Kate Morton
Forlag: Schibsted
Utgitt: 2013
ISBN: 978-82-516-5825-6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *