GRUFFALO – Føleboka

on

Små barn kan bli introdusert for Gruffalo ved å se, ta og føle – morsomt for både meg og de små!

Anmeldt av: Maria Ludvigsen

Tør du å klappe Gruffalo? Å ta på de fæle hoggtennene hans, og de knoklete knærne? Og stikke fingeren borti den giftiggrønne vorta? Med ting du kan ta og føle på i hele boka.”

Denne store tykke boka med lite tekst,  store bilder og ting man kan ta og føle på – er genial for de aller minste. De som bare så vidt er introdusert for bøkenes verden vil elske denne føleboka. Jeg ble helt klart sjarmert, og boka sjarmerer nok også de små. Mange fine ting å ta på; den aller kuleste er den giftige vorta! Når man ta på den giftige vorta kan det kjennes ut som om man sitter litt fast, heldigvis gjør man ikke det.

Forfatter Julia Donaldson bor i Glasgow, og ble i juni 2011 utnevnt til Waterstone's Children’s Laureate for 2011-2013. Foto: Omnipax
Forfatter Julia Donaldson bor i Glasgow, og ble i juni 2011 utnevnt til Waterstone’s Children’s Laureate for 2011-2013. Foto: Omnipax

Det eneste jeg savner er kanskje enda litt mer å ta på, hvorfor ikke ta litt mer av? Ikke noe vits i å holde igjen på dette – men det er nok veldig normalt og standard at det er en ting å ta på pr dobbeltside, det er det også her.

Figuren Gruffalo er sjarmerende, og ikke skumlere enn han må være, han skremmer nok ikke noen andre enn de andre skapningene i boka. Gruffalo er for øvrig et fantastisk navn som leker seg på tunga når du uttaler det. Jeg kan også høre for meg mange nydelig uttaler av dette navnet fra barns små munner.

Tekstlig så er det ikke det helt store innholdet, men så er denne boka ment som en introduksjon til Gruffalo, for de aller minste – og da er det jo greit. Likevel må jeg nesten få lov til å påpeke at jeg kanskje kunne tenke meg en litt mer gjennomtenkt tekst.

Illustrasjonene er fantastiske; store, fargerike, sjarmerende – alt et barn kan ønske seg, alt jeg ønsker meg fra illustrasjoner. Jeg forelsket meg litt i Gruffalo og gleder meg til å se mer av han.

Alt i alt er dette en fin følebok, som ikke mangler så mye før den blir perfekt. Jeg tror heller ikke det jeg har nevnt om det tekstlige er noe barna vil legge merke til – altså er det helt innafor. Det eneste barna kanskje er enig med meg i, er at det kunne vært enda mer å ta og føle på – enda mer spennende.

Jeg vaklet lenge mellom to karakterer, og endte til slutt på terningkast 5. Jeg vippet opp fra fireren på grunnlag av den giftige vorta, liknende har ikke jeg sett før, det må belønnes!

Forlag: Omnipax

Oversatt av: Arne Ruste

Skrevet av: Julia Donalson

Illustrert av: Axel Scheffler

ISBN: 9788253035291

Utgivelsesår: 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *