Fritt fall av Lisa Gardner

Det loves spenning i hauger og lass når man setter seg ned med en Lisa Gardner bok, er det virkelig sånn med Fritt Fall også?

9788202483784Boken handler om den mystiske Nicky Frank som er uten hukommelse og fortid ser det ut til. Hun havner i en ulykke og møter dermed etterforskerne Wyatt og Tessa Leoni som ikke klarer å la være å grave ekstra i nettopp Nicky Frank sitt liv. Etter ulykken maser Nicky Frank om en liten jente som var med henne i bilen og som hun er redd for at er alvorlig skadet. Problemet er bare at ingen finner denne jenta. Hva er egentlig historien til Nicky Frank, og hvem er egentlig denne jenta hun snakker om?

Det er en ting som aldri slutter å fascinere og det er menneskets hjerne. Hva er det som gjør at mennesker klarer å utslette alle minner og all historie fra sitt sinn? Hvor grusomt må det ikke være å stå der uten hukommelse, uten å kjenne mennesker som du etter hvert skjønner er veldig glad i deg? Sånn sett er dette et yndet utgangspunkt for en knallgod thriller.

Og dette er en god thriller, om du bare ser bort fra enkelte slurvefeil som enten forfatter, oversetter eller redaktør har oversett. Blant annet oppdager du i løpet av de første sidene av boka at hovedpersonen Nicky Frank er noe usikker på om hun har kledd på seg bukser eller skjørt. I en setning har hun nemlig på seg skjørt, mens i en annen setning tar hun noe ut av bukselommen.

En sterk firer!
En god firer til Lisa Gardner.

Det tar litt tid før jeg blir helt oppslukt av denne boka. Det er en del løsninger underveis som er veldig forutsigbare. Etter hvert er det dog ikke så enkelt som det har sett ut til i utgangspunktet, og det er jo gledelige nyheter for thrillerfans som meg. Man vil jo så gjerne like bøkene man leser!

Alt i alt en veldig god spenningsbok som tar seg veldig opp side to tredjedeler av boken med unntak av noen lette løsninger.

Forlag: Cappelen Damm (2015)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *