Fredag hele uken av Lise Finckenhagen

Julen er over og januar er godt på plass med alle sine løfter om et nytt og bedre år. Enten man vil bli slankere, sterkere eller lykkelig så er gjerne mat ganske viktig for å lykkes. Det er jo tross alt drivstoffet vårt! Men må man spise kjedelig for å få det bra? 

Hva kan jeg si, jeg elsker kokebøker! Både som inspirasjon og kunnskapskilde så er det bøker det finnes en god del av i hyllen min etterhvert. Det er spennende å bli kjent med nye råvarer og ingredienser man aldri har vært borti før, samt finne nye måter å bruke det man allerede har lært om. I motsetning til hva mange tror så trenger man ikke bruke kokebøkene slavisk, bruk dem som utgangspunkt for å slippe løs egen kreativitet på kjøkkenet!

Og er man på jakt etter inspirasjon, friske farger, flotte ingredienser og gode oppskrifter er definitivt Fredag hele uken en bok du bør ha i hylla. Boken er satt sammen av Lise Finckenhagens 240 beste oppskrifter som følger alle sesonger og noen høytider. Oppskriftene er godt beskrevet og ingredienslistene er som regel ikke eviglange. Det betyr at det er en bok det er lett å ta frem når du skal lage en god middag og ikke nødvendigvis har skapene fylt til randen av masse krydder og andre ingredienser. Det er fokus på god og sunn mat som gjør at man kan ha litt fredag hele uken, uten at det betyr at man spiser usunt. Alle oppskriftene har bilder, som for min smak kanskje er litt vel mørke. Jeg liker best lyse bilder som viser hvor delikat og god maten faktisk ser ut. Boken vant den norske finalen for Best Cookbook Design i 2011 og designer Terese Moe Leiner har gjort en solid jobb med å få boka til å se fresh ut.

Lise Finckenhagen har de fleste av oss sett jevnlig i reklamer for grønnsaker og frukt på tv men hun har også faste spalter og innslag i VG, NRK og Nitimen. Hun regnes som en av Norges dyktigste kokker og hun begynte å jobbe på Bagatelle med Eyvind Hellstrøm da hun bare var 16 år gammel.

Fredag hele uka er en sjenerøs og fristende bok som inneholder flere enn 240 av Lises Finckenhagens aller beste oppskrifter. Fristende matretter til alle årstider og anledninger! Vi har også valgt å dele den ene oppskriften med våre lesere.

Spagetti med scampi og chili (4 personer)

Spagetti med scampi og chilli. Foto: Magnar Kirknes
Spagetti med scampi og chilli. Foto: Magnar Kirknes

400 gram spagetti

24 rå scampi, uten skall

1 rød chilli

3 hvitløksfedd

1 bunt vårløk

200 gram sukkererter

salt og kvernet sort pepper

olje til steking

 

Kok spagettien etter anvisningen på pakningen. Skyll scampiene raskt og klapp dem tørre. Skjær et snitt langs ryggen og fjern den sorte tarmen. Finnhakk chilli og hvitløk. Skjær vårløken i tynne skiver og sukkerertene i strimler. Krydre scampiene med salt og pepper. Fres hvitløk, chilli og vårløk i litt olje i ca 30 sekunder ved høy varme i en stekepanne.Pass på så det ikke brenner seg. Tilsett scampiene og stek videre til de skifter farge, ca 1.5 minutt. Ha i sukkerertene og et par spiseskjeer vann. Blant alt sammen med nykokt spagetti. Kvern over et par runder sort pepper.

Utkom: September 2011, Boken ble utgitt på nytt i 2014 med ny innbinding og ny forside, men med samme innhold.

FONT Forlag

ISBN: 9788281691421
Ib. kr. 399,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *