En magisk aften med Mary Poppins

På torsdag var det premiere på Mary Poppins på Folketeateret. Jeg tok med meg 5-åringen Ebba Olivia Højerstrøm for en magisk aften på Folketeateret.

Mary Poppins er en nanny som kommer hjem til familier som trenger henne. Det er gjerne familier som har det lit vanskelig, hvor de har mistet litt tråden i hva som er sunne og gode verdier. Familier der foreldrene har glemt å leke med barna og barna bare skal ses men ikke høres. Mary Poppins er dronningen av positiv forsterkning, her skal barna få medisin som minner dem om de beste tingene i livet, ikke sur gammel tran. Hun tror fast og bestemt på at det meste kan ordnes med en skje sukker.

Vakre kulisser og raske sceneskifter

Vi møter Mary Poppins når hun kommer på besøk til familien Banks, hvor barna Jane og Michael er to urokråker som har fått alle barnepiker til å forlate huset etter kort tid. Mr og Mrs Banks er fortvilet ettersom Mr Banks jobber mye og mor får alt ansvar for de bråkete barna. Men så kommer Mary Poppins som en reddende engel og Banks familien blir aldri igjen den samme.

Det er ingen tvil om at Mary Poppins trollbinder store og små helt i fra begynnelsen. Kulissene er vakre og utrolig bra laget. Det er kjappe sceneskifter, gjerne mens Mads Ousdal sin karakter Bert traller en liten vise. For oss voksne er det kjekt å se noe som bærer preg av å være så godt håndverk, der kulisser, sminke, kostymer og effekter bare trollbinder deg. Koreograf Thea Bay har hatt ansvar for flere dansenumre i forestillingen, og samtlige er veldig bra. Det som nok er mest verdt å nevne er steppenummeret med feierne, som virkelig er helt utrolig.

21414549436_7859df1172_k

Heidi Ruud Ellingsen er fantastisk flott der hun feier inn under paraplyen og sier bestemt “fart på fotan”. Johanna Kjus Skippervold og Oscar Stålhand Arnø spiller Jane og Michael på premièren og de er helt nydelige! Castingen har generelt sett gjort en knalljobb med hele ensemblet, men en karakter er helt fantastisk portrettert og det er Lars Jacobsen sin Miss Andrews. Du finner også Øyvind Boyle Løvold i flere roller, og han besitter en helt enorm stemmeprakt og bra tilstedeværelse på scenen.

Masse magi for store og små

Ebba Olivia Højerstrøm ble også trollbundet men av litt andre ting. Etter det fjerde sceneskiftet var det en liten jente som brøt ut at det var så morsomt for det skjedde stadig noe nytt på den scenen. Men den samme tingen gjorde også at det til tider var litt vanskelig for henne å henge med. Det blir visuelt veldig mektig og er man fem år med litt maur i buksa som de fleste femåringer, kan det bli i det lengste laget. Det kunne med fordel ha vært en ekstra pause, spesielt med tanke på at det er barn også som kommer på forestillingen.

21253891479_28ece6833d_k

Men magien kan ingen ta fra Mary Poppins og femåringen var uten tvil trollbundet da hun så spørrende på meg og spurte: Er det bare meg, eller skjer dette på ekte? når Mary Poppins trakk ting etter ting ut av den tomme kofferten sin eller de fløy med drager inne. Hver gang jeg fikk spørsmålet svarte jeg at det var magi, for jeg syns at femåringer skal få lov til å holde fast i magien så lenge de kan.

Jeg som voksen satt til og med  å funderte på hvordan de fikk alt til å fungere så bra. Vi skjønner jo at det er gjort noen triks her og der, men her var det faktisk veldig vanskelig å se hva som lå bak magien, med unntak av noen liner her og der. Femåringen fant ut at Mary Poppins hang i en rutsjebane i taket på et punkt, men konstaterte at det var jo litt magisk allikevel. Bert hadde jo ikke rutsjebane når han gikk i taket!

terning5Med andre ord, vel blåst! Det var en super premiereforestilling, selv om den var langdryg. Femåringen glemte det straks vi var kommet ut av salen. da var det bare de fantastiske opplevelsene som satt igjen. Alle femåringer fortjener litt magi i hverdagen.

Anmeldt av Jessica Ryan og Ebba Olivia Højerstrøm.

Fotograf: John Andresen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *