Dødsønsket

En annerledes krim full av fargerike karakterer, humor og sjarme.

Anmeldt av: Lene Reinskau

Legen Mirjam lever et behagelig A4 liv, sammen med sin datter, helt til hun blir offer for sin naivitet og gode oppdragelse. Hun blir grundig lurt av tre sleipe forretningsmenn, og må leve flere år med fattigdom og skam. Angsten over det økonomiske uføret hun har havnet i er stor, og det er tøft å leve med stigmaet og fornedrelsen over å ha havnet hos kemneren. Som ikke det er nok mister hun kontakten og det gode forholdet til sin datter, Anna.

dødsønsket2Etter noen vanskelige år, bestemmer hun seg for å flytte tilbake til Gotland, sammen med sin gode venninne Hervor. Med sin store personlighet og interesse for det alternative, er hun på mange måter Mirjams rake motsetning. Likevel henger de to kvinnene sammen i tykt og tynt.

Innimellom renoveringen av den gamle kirka de har flyttet inn i, vokser det frem en kløktig plan. Hva om man kunne ta hevn over mennene som ødela Mirjams liv, bare med ren tankekraft og affirmasjoner? Mirjam er mildt sagt skeptisk, men bestemmer seg likevel for å gi det et forsøk. Det varer ikke lenge for mystiske ting begynner å skje.

En etter en dør Mirjams utvalgte ofre, uten at man som leser føler særlig med dem. Ofrene er svært usympatiske og har få forsonende trekk. I denne boken er faktisk “morderen” den mer sympatiske karakteren.

Krim hører som kjent påsken til, og nytes like gjerne hjemme som på hytta. Dette er en noe annerledes krim. Personlig savner jeg noe av den spenningen og nerven jeg setter sånn pris på hos andre svenske krimforfattere. Likevel er dette veldig fornøyelig lesning, mye takket være de friske dialogene og det herlige persongalleriet. Skryt skal forfatteren ha for en overraskende slutt.

Alt i alt, er dette en sterk debut fra Marianne Cedervall. Dødsønsket er den første boken i den planlagte romanserien om Mirjam og Hervor, så her er det mer å se frem til.

terning4Tittel: Dødsønsket
Forfatter: Marianne Cedervall
Utgivelsesår: 2012
Forlag: Pantagruel
ISBN: 9788279005445

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *