Annsofi synger ut mot mobbing

Når Bruk Hue går inn i sin tiende sesong skjer dette med artisten Annsofi Pettersen på laget. Hun har selv opplevd å bli mobbet.

–Jeg vil oppfordre mobberne til å stoppe opp og tenke seg om. Dere vet ikke hvor mye skade dere kan gjøre, sier hun.

Bruk Hue er Norges største antimobbekampanje for barn og unge. Telenor, Røde Kors v/ Kors på halsen, Medietilsynet og Barnevakten samarbeider om å bekjempe digital mobbing gjennom bevisstgjøring og kunnskap om temaet. Kampanjen er en landsdekkende skoleturné med praktiske eksempler i dialog med ungdom og voksne.

Ny ambassadør
I Bruk Hue-appen som ble lansert i fjor forteller Aksel Lund Svindal, Ingvild Isaksen, og Tone Damli om sine opplevelser knyttet til mobbing. I år er vi stolte av å kunne presentere artisten Annsofi Pettersen (19) som Bruk Hue-ambassadør. Hun ble for mange kjent da hun som 15-åring kom på 3.plass i X-Factor. Men den plutselige kjendistilværelsen var ikke bare positiv.

-Å stå på scenen og synge var fantastisk, men det var tøft å komme tilbake til hotellrommet om kvelden og finne 50 nye hatmeldinger på mobilen. Jeg har jo ikke tykkere hud bare fordi jeg er musikalsk. Meldingene fikk meg til å føle at alle mislikte meg. Det endte med at jeg ble deprimert og sykmeldt fra skolen, forteller hun.

I dag er Annsofi tilbake på videregående skole og tilbake på scenen. Som Bruk Hue-ambassadør vil hun bruke sin stemme til å støtte andre mobbeofre og i sangen «Don’t slaughter me» gir hun mobberne klar beskjed:

– Det er så enkelt å sende stygge meldinger på mobil eller nett, men vær så snill, stopp, ikke gjør det. Jeg tror ikke dere vet hvor mye skade dere kan gjøre. Men jeg har kjent det på kroppen. Si noe hyggelig i stedet, oppfordrer hun.

Mobbing fremdeles et problem
6 av 10 barn som har hørt foredraget sier de har fått kunnskapen de trenger for å håndtere mobbing via mobiltelefon og internett. Men likevel er det mange barn og unge som lever med mobbing i hverdagen.

Mobbingen opprører også generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid. Hun mener det er viktig at de som mobbes ikke blir stående alene med sine vonde følelser og tanker.

-Vi er i kontakt med mange av dem som sliter med mobbing, og vi ser hvor kort veien er til ensomhet og psykiske plager. Vi oppfordrer unge til å kontakte vårt samtaletilbud Kors på halsen, slik at vi kan trøste, inspirere og hjelpe. Jeg er takknemlig for at Annsofi står fram med sin mobbehistorie. Slik belyser hun et svært viktig, alvorlig og utbredt tema. Mobbing kan ramme alle, sier hun.

Så langt har over 450 skoler hatt besøk av Bruk Hue, nærmere 140 000 elever og 26 000 voksne har fått mer kunnskap og digital mobbing. Antall foreldre og barn som møter opp på foredragene øker for hvert år som går. I løpet av denne sesongen vil 58 skoler få besøk av turneen og det er ny rekord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *