A star is born

En film som treffer deg som et knyttneveslag i magen.

Den ser så enkel ut ved første øyenkast. En ung jente som ønsker å bli en stor sanger, møter en stor sangstjerne og forelsker seg. Premissene er så enkle og basert på den amerikanske drømmen om at alle kan lykkes, bare man får de rette sjansene og vet å ta dem. Den pirrer drømmen vi alle har om å lykkes, uansett hvilket område vi ønsker lykkes på. Men A star is born er så mye mer enn historien om å følge sine drømmer. Den sier også noe om at man blir ikke nødvendigvis lykkelig av å oppnå det man drømmer om. Vi har alle en ballast som kan gjøre livet vårt vanskelig, uansett om vi oppnår det vi ønsker eller ikke

Sett det før?

Historien har blitt fortalt tre ganger før, i 1937, 1954 og 1976. Rollen som Ally har blant annet blitt spilt av Barbra Streisand og Judy Garland. A star is born er regissert av Bradley Cooper som også spiller hovedrollen som Jackson Maine, en rockestjerne som er i ferd med å miste hørselen og det meste annet han har kjært i livet. Trøsten finner han som de fleste andre rockestjerner i både alkohol og tyngre stoffer. Så møter han Ally på en bar hvor dragartister holder show. Han faller for både henne og stemmen hennes. Sammen er de dynamitt som dessverre noen ganger eksploderer.

Sjalusien over Allys suksess blir tung å svelge for Maine. Forholdet deres er dysfunksjonelt men allikevel lidenskaplig og fullt kjærlighet. Dette inntrykket forsterkes gjennom den utrolig flotte og nære filmingen til Matthew Libatique. Cooper har også gjort en god jobb både som skuespiller og regissør når det gjelder å få frem Lady Gaga sitt potensiale. Hun leverer en usedvanlig varm og sårbar rolletolkning med et enormt følelsesregister. er det noe den damen ikke klarer?

Klar for prisdryss?

Det er ikke uten grunn at denne filmen har fått flere nominasjoner til store priser som Golden Globe og Oscar. Den er flott satt sammen, og skuespillerprestasjonene er formidable. Det er også verdt å nevne Sam Elliot som ser ut til å få en ny vår om dagen. Han spiller Maine sin storebror, og gjør en sterk rolle selv om den ikke er den mest synlige.

La oss håpe at filmen får noen priser, for det har den fortjent. Den fikk jo flere Golden Globes, men Oscar utdelingen er rett rundt hjørnet. Desverre har Bohemian Rhapsody vist seg å være A star is born sin største konkurrent. Er det fortjent eller ikke? Det får være opp til deg å bedømme.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *