Utsolgt veldedighetspremiere på storfilmen Everest

I samarbeid med Reis Nepal arrangerer United International Pictures og Nordisk Film Kino en veldedighetspremiere av filmen «Everest» i Oslo 15. september. Billettinntektene går til gjengreisningen av Nepal, og arrangementet ble utsolgt etter bare noen dager.

4
Foto: UiP

I samarbeid med aksjonen REIS NEPAL arrangerer United International Pictures (UIP) og Nordisk Film Kino en veldedighetspremiere av den storslåtte filmen «Everest» på Victoria Kino i Oslo tirsdag 15. september kl. 17.30. Billettene koster 275 kroner, og ble revet vekk allerede den første uken i salg.

Billettinntektene går uavkortet til gjenreisningen av Nepal etter jordkjelvkatastrofen tidligere i år. Innsamlingen vil foregå via den etablerte Varde-stiftelsen, og mottakerapparatet i Nepal består av et erfarent team av toppfolk, både nepalere og europeere.

– Dette er en håndsrekning fra en fjellnasjon til en annen, sier Olav Myrholt, en av REIS NEPALs bistandseksperter.

Filmen «Everest» er basert på de virkelige hendelsene som inntraff da to klatreekspedisjoner ble sittende fast på Mount Everest under en av de verste stormene i manns minne. Flere person omkom under de tragiske omstendighetene. I noen av hovedrollene finner vi Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Keira Knightley og Josh Brolin.

Rett i forkant av filmvisningen vil de erfarne norske klatrerne Ralph Høibakk, Bjørn Myrer Lund og Jon Gangdal samt Nepals kjente klatrer Dawa Chiiri Sherpa diskutere filmens tema i en paneldebatt på scenen. I tillegg til å være en oppslukende filmopplevelse med flotte skuespillerprestasjoner, reiser «Everest» viktige spørsmål om kommersialisering av klatresporten og hva denne type ekspedisjoner tilfører Nepal. I Nepal lever flere hundre tusen mennesker av fjellturismen, mtidig som livene til mange sherpaer forkortes som en følge av tung jobbing langs risikable ruter.

«Vi vet at en støtte til aktører i Nepal som bedriver ansvarlig turisme vil skape vidtrekkende, positive ringvirkninger for hele landet både på kort og lang sikt,» uttaler Arild Molstad, forfatter bistandsrådgiver og initiativtaker til REIS NEPAL.

På REIS NEPALs hjemmeside www.reisnepal.no kan man lese mer om hvilke tiltak som ligger i startgropen, og hvordan enkeltpersoner kan sette i gang sin egen humanitære REIS NEPAL-aksjon på hjemstedet.

«Everest» har ordinær kinopremiere over hele landet 18. september.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *