Påskemoro

Er du redd for å kjede deg i påsken? Vi har samlet noen gode tips til hva du kan gjøre i påsken.

Påsken er over oss og det betyr mange fridager vi kan fylle med det vi skulle ønske. For noen vil det være å ta seg til fjells og bo i fjellheimen en uke, mens andre foretrekker bypåske. Uansett hvor du tilbringer påsken, så er det mange ting du kan finne på, det gjelder bare å tenke litt utenfor boksen.

Vær aktiv

Gjør kroppen din en tjeneste og bruk påsken på å være litt aktiv. Mange vil gjerne bruke påsken til å gå på ski, men det er ikke alle som har den muligheten. Da gjelder det å finne på ting som er nærme og tilgjengelige. Har du rukket å bli kjent med din egen by enda eller har det uteblitt på grunn av for liten tid? Da kan påsken være en tid nettopp for dette. Bor man i Oslo for eksempel er Teknisk Museum et perfekt sted for små og store. Det er også mange flotte turløyper rundt om i de fleste byer, så ta deg en tur alene eller med familien om du har det. Så lenge været tillater det selvsagt. Sjekk gjerne kommunenes sider for å se etter ting som skjer i din kommune i påsken.

Nyt litt gode filmer og tv-serier

Liker du kultur er det mange spennende tilbud som er oppe gjennom hele påsken. Kinoene for eksempel har åpent selv om det meste er stengt, i hvert fall i Oslo. Skulle det være sånn at du har noen favorittserier du ikke har fått sett ferdig, kan et alternativ være å binge på Netflix eller andre streaming-tjenester. Det sies jo at Netflix kanskje kommer til å ta over for kinoen på mange måter og det er jo ikke rart. Det finnes flere artikler om dette på nettet, deriblant denne. Den forteller om fordelene med at nyere filmer slippes rett på streaming-tjenestene. Man slipper å gå ut av dørene, man kan bare se filmene hjemme i egen stue, man slipper dyre kinobilletter og ikke minst forholde seg til åpningstider. Det er jo uten tvil å foretrekke om man bare vil bruke påsken til å slappe av.

Les en god bok

Påsken handler for mange om god krim. I disse dager har Jo Nesbø kommet ut med boken Macbeth, akkurat i tide til påske. En bok som garantert blir med mange på tur i fjellet, eller i godstolen hjemme i stua. Boka har fått femmere og seksere på terningen så det lover godt! Kanskje du har en bokhylle full av gode bøker du ikke har lest? Da kan påsken være en god tid å ta fatt i disse bøkene.

Nyt livet og spis god mat

Dette bruker mange tid på i påsken. Og finnes det noe mer perfekt enn å nyte gode måltid sammen med familie og/eller venner? Enten det arrangeres middager oppe på hytta eller påskefrokost med venner i byen. Eller dere kan bruke tid på å utforske byens restauranter og cafeer. Det er kjekt å prøve nye ting og støtte opp under det lokale næringslivet.

For de som ikke har det så lett

Det er dessverre mange som også opplever påsken som en tung tid preget av ensomhet og vonde følelser. Det blir ekstra mye fokus på familie og venner, hvilket ikke alle har tilgjengelig til enhver tid. Det er mange mennesker der ute som er alene og føler seg ensomme. Hva med å strekke ut en hånd og invitere noen dere kjenner som har det vanskelig i påsken, til å være med dere på noe av deres feiring?

Og til deg som har det vanskelig, det finnes hjelp å få. Mental Helse har både hjelpetelefonen og sidetmedord- chat-tjenesten åpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *