Netflix: The open house

19 januar slapp Netflix thrilleren The open house.

I The open house møter vi tenåringen Logan og hans familie som har det godt selv om moren er arbeidsledig. Logans trygge base blir helt ødelagt en kveld han og faren er på butikken for å handle. Faren blir påkjørt på parkeringsplassen og dør som følge av skadene. Igjen sitter moren Naomi og Logan, som nå ikke har råd til å bo i huset hvor de bor.

Naomis søster har et hus som ligger avsides til, lang oppe i fjellene og foreslår at Naomi og Logan skal flytte opp dit siden de ikke kan bo der de er. De finner fort ut at det er ting som ikke stemmer i huset ettersom det jevnlig skjer merkelige ting de ikke kan forklare. Naomi tror det er Logan som trasser mot flyttingen, men det skal vise seg å være noe langt mer alvorlig som foregår.

Mye uforløst

The open house har et godt utgangspunkt og mye potensiale. Filmen fremstår som en skrekkfilm med overnaturlige skrekkelementer, men etterhvert kan det se ut som om det er det mest skremmende dyret av alle som står bak, nemlig et helt vanlig menneske. Men vi får egentlig aldri vite hvem som gjør hva og hvorfor. På slutten ser det dog ut som om det kan være planlagt flere filmer og at man der kan få noen svar. Det er ikke ofte man opplever å sitte igjen med flere spørsmål enn svar når man ser en film og noen syns jo det er pisseirriterende.  Det hintes hele tiden til forskjellige forklaringer, men man får aldri noen endelig avklaring. Så om du er som Sheldon Cooper og trenger en ordentlig avslutning på det meste, er nok ikke dette rette filmen for deg.

De fleste skuespillerne er relativt ukjente men Logan spilles av Dylan Minnette som vi blant annet har sett i 13 reasons why . Han gjør en god figur selv om det er mye samme mimikk som går igjen. I rollen som Naomi finner vi Piercey Dalton som de siste årene har filmer som The Orchard og Chocolate på sin cv. Hun gjør en helt grei figur, men tror hun hadde gjort en bedre rolle om det var en karakter med litt mer kjøtt på beina.

Den endelige dommen?

Regissør Matt Angel har hatt en god del roller i tv-serier som Grimm og Legends of tomorrow, men det ser ikke ut til at det har gitt han for mange fordeler når det kommer til å få det beste ut av skuespillerne på settet her. Dette er hans andre forsøk på spillefilmformatet og han gjør faktisk en ganske grei jobb. Det er mye fine bilder i filmen, spesielt av landskap. Han liker tydeligvis å komme tett på skuespillerne for å vise smerte og råskap, men noen ganger virker det litt mot sin hensikt. Han samarbeider på både regi og manus med Suzanne Coote som er et relativt uskrevet blad i Hollywood.

Alt i alt, så er faktisk dette en helt grei spenningsfilm. Jeg gledet meg veldig til å se den etter traileren, ettersom jeg elsker skrekkfilmer basert på det overnaturlige. Nettopp derfor ble jeg også litt skuffet, men filmen leverte på skrekkmomentene allikevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *