STØRRE EN STAR WARS: En halv million kinobesøk passert!

Julens store publikumsvinner på kino fortsetter suksessen. 18 januar rundet Den 12. mann 500 000 besøkende på kino og er med dette inne på topp 10 over mest sette norske kinofilmer i nyere tid. Til helgen feires det med en eksklusiv visning av filmen for en håndfull overvintrende på Bjørnøya.

Med over 500 000 besøkende på kino har Den 12. mann passert Star Wars og er nå den største filmen lansert i 2017. Til helgen vises Haralds Zwarts storfilm for 9 overvintrende på Bjørnøya Meteorologiske Stasjon.
Thomas Gullestad spiller rollen som Jan Baalsrud. Både hans forberedelser og hans rolletolkning er blitt lagt merke til. Han er svært glad for at filmen slår så godt an.

– Denne historien fortjener virkelig den oppmerksomheten den har fått. Men jeg hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at det skulle gå så unna. All ære går til de som ofret og risikerte livene sine for Kongeriket Norge, sier Thomas Gullestad som hilser spesielt til publikumet på Bjørnøya: – Gratulerer med den mest eksotiske visningen av Den 12. mann! Dette skulle jeg ønske jeg var med på!

Bilde av besetningen på Bjørnøya er vedlagt. Bakerst fra venstre: Morten Hagfors, Erik Sommerseth, Nina Skogheim, Ted Riise, Bjørn Ove Finseth, Mats Kågstrøm, Haakon Fløysvik Nordrum. Foran: Susanne Foldvik og André Røsberg.

Besetningen på Bjørnøya meteorologiske stasjon tok selv kontakt med Nordisk film som nå legger til rette for en eksklusiv visning for de ni på øya: – Vi hadde veldig lyst til å se Den 12. mann, men siden vi er øyfast på øya mellom Svalbard og fastlands-Norge har vi uheldigvis ikke mulighet for å gå på kino. Vi setter utrolig pris på at Nordisk film forbarmer seg over oss og sørger for at vi kan få se filmen her oppe i isødet, sier besetningen på Bjørnøya.

Om filmen
Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene – helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for. Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

I hovedrollene: Thomas Gullestad som Jan Baalsrud, Jonathan Rhys Meyers som Kurt Stage, Marie Blokhus og Mads Sjøgård Pettersen som søskenparet Gudrun og Marius Grønvoll.
Produsenter: Aage Aaberge, Nordisk Film Production, Veslemøy Ruud Zwart, Zwart Arbeid og Espen Horn, Motion Blur
Regien er ved Harald Zwart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *