Los Bando reiser direkte fra NM i rock til Filmfestivalen i Berlin!

Den norske feelgood-filmen Los Bando får sin internasjonale premiere på Filmfestivalen i Berlin i februar der filmen skal vises i konkurranseprogrammet Generation. 

 – At Los Bando er tatt ut til konkurranseprogrammet på Berlinalen er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Christian Lo. I filmen møter vi bandet Los Bando Immortale som har blitt tatt ut til NM i Rock. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin bak rattet legger gjengen på en fartsfylt tur gjennom landet. – Det er veldig hyggelig at festivalen likte filmen vår. Jeg tror det først og fremst skyldes de fantastiske unge skuespillerne – the charming cast of Misfits – som Berlinalen selv omtaler dem som og historien som mange kan kjenne seg igjen i.

Det er andre gang Christian Lo har med film i konkurranse i Berlin. Første gang var med spillefilmen Bestevenner i 2010, og nå med Los Bando.

Filmfestivalen i Berlin finner sted fra 15. til 25. februar 2018.

– Dette er veldig stas. Filmfestivalen i Berlin er en viktig festival, og det er kanskje den festivalen som satser tyngst på barne- og ungdomsfilmprogrammet sitt. Å bli tatt ut til festivalens konkurranseprogram er et kvalitetsstempel, forteller produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.

Los Bando ble spilt inn sommeren 2017, og er basert på et originalskrevet manus av Arild Tryggestad.

Om filmen 

GrimAksel og Thilda utgjør bandet Los Bando Immortale. Når de kommer med i NM i rock blir de nødt til å legge ut på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

Om skuespillerne

Det er 16 år gamle Tage Hogness og 15 år gamle Jakob Dyrud som spiller Grim og Aksel. 11 år gamle Tiril Marie Høistad Berger spiller ”bassisten” Thilda, og 21 år gamle Jonas Hoff Oftebro har sin første hovedrolle som sjåføren Martin. I de øvrige rollene har vi Nils Ole Oftebro (Martins pappa), Frank Kjosås spiller broren Roger, Stig Henrik Hoff og Ine Jansen spiller Grims foreldre, Ingar Helge Gimle spiller politimannen Frank, og Hans-Erik Dyvik Husby spiller The Hammer.

Los Bando er regissert av Christian Lo (BestevennerDe tøffeste gutta), manus er skrevet av Arild Tryggestad (De tøffeste gutta) og produsert av Filmbin ved Trine Aadalen Lo og Nicholas Sando.

Om Filmfestivalen i Berlin

Den internasjonale filmfestivalen i Berlin, også kalt Berlinalen, er en av de viktigste filmfestivalene i verden. Siden 1978 har barne- og ungdommsfilmer blitt vist i seksjonen Generation. Her vises de mest interessante filmene for målgruppa i konkurransene: Kplus og 14plus. Vinnerfilmene får Berlins krystallbjørner.

Los Bando er produsert av Filmbin og har norsk kinopremiere 16. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *