Kaptein Supertruse: Den Første Episke Filmen 3D

Er du en av de som aldri kom helt ut av det Freud kalte analalderen? Eller har du et barn som er midt i galskapen? Da er dette filmen for deg!

Thomas og Harald er to skikkelig rampete unger, som jo unger flest gjerne er. De har et veldig ivrig fantasiliv og bruke all sin fritid på å lage tegneserier om Kaptein Supertruse, en svær mann i truse og med rød kappe som trår til når noe går galt. Dessverre er ikke rektoren så stor fan av dem og har dermed klart å få en god samling med deres tegneserier i sin skuff.

Guttaboys er veldig glad i å finne på rampestreker, og rektor er minst like glad i å ta dem for den galskapen de finner på, og ikke minst straffe dem. Hardt. Den verste straffen han kan finne på er å skille dem så de ikke får gå i samme klasse. Gutta blir litt over middels redde og vi vet alle hva som skjer når noen blir trengt opp i et hjørne, da gjør man ekstreme handlinger for å komme seg vekk. Hva betyr det for rektor? Jo, han ender opp med å bli hypnotisert slik at han blir Kaptein Supertruse. Kommer dette til å gå bra tro? Og hva skjer når professor Bæsjebleie entrer skolen?

Filmen er basert på et lite knippe av de tolv bøkene skrevet av Dav Pilkey.Åtte av bøkene er gitt ut i ikke mindre enn 19 land og mange av dem debuterte på førsteplassene på forskjellige bestselgerlister. I Norge har bøkene solgt ikke mindre enn 300 000 eksemplar. Filmen har også norske stemmer med blant annet Jonas Rønning (Kaptein Supertruse), Jan Gunnar Røise (Thomas), Hasse Hope (Harald) og Anders Sundstedt (Professor Bæsjebleie)

Der tegningene i bøkene ser litt primitive og barnslige ut, er filmen på et helt annet nivå når det gjelder bilde og grafikk. Dette kommer til å fenge barna ikke bare på grunn av figurene, men også fordi grafikken og fargene er så utrolig bra. Historien i seg selv er bygget opp ganske enkelt mot et klimaks og det er jo greit siden filmen er regnet for barna. Språket i filmen er enkelt og det er lett for ungene å følge med. Filmen er jo ment å være veldig morsom og den bringer frem mang en latter hos barna som er i salen, men for oss voksne er det liksom ikke noen holdepunkt som vi kan flire godt av, med mindre vi er i det barnslige hjørnet. Når det gjelder 3D så er det ikke mye man egentlig får utnyttet denne i filmen, men det gir veldig bra bilde generelt sett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *