Den gode datteren av Karin Slaughter

Karin Slaughter sin bok Den gode datteren kom ut i September 2017. En bok som suger deg inn fra første side og har nok tvister og spenning til at du blir til siste side. 

Når vi møter Charlotte er det 28 år siden den skjebnesvangre kvelden som hun mistet både mor og søster. Selv etter de store traumene fra den kvelden har hun klart å bygge seg opp et godt liv, som hun ser ut til å være i ferd med å ødelegge. Barnløsheten og spontanabort har sørget for vansker i hennes ekteskap med Ben. Hun har selv hatt et aldri så lite sidesprang og mistenker Ben har gjort det samme. Så en dag fører sidespranget henne til den lokale skolen, hvor hun skal hente sin mobiltelefon.Hun havner midt i en skoleskyting som bringer tilbake minner fra den dagen for 28 år siden.

Intrikat og genialt

Plotet i denne boka er ekstremt dynamisk, det er nye tvister som dukker opp hele tiden. Det er intrikat satt sammen og selv med alle de tvister som dukker opp mister du aldri tråden, det er en fin flyt i boka som bare drar deg fra side til side. Når du tror du har fått alle bitene på plass er det alltid noe nytt som dukker opp, og en ting kan jeg love deg, ingenting er som du tror det er. Siste delene av historien avsløres på de siste sidene, og du blir garantert overrasket. Boken er bygget opp gjennom tilbakeblikk på den dagen for 28 år siden, og nåtiden. Det er brutalt fra første side og du dras inn i den tragiske hendelsen og Charlottes vanskelige valg den dagen.

Gode miljøbeskrivelser og karakterer

Foruten veldig bra plot så har forfatteren klart å beskrive småbylivet og miljøet rundt Charlotte veldig bra. Det er også veldig gode karakterskildringer. Relasjoner er veldig viktig del av boka og disse beskrives veldig levende uten at jeg kan si så mye om det uten å røpe deler av handlingen. Noe av det som slo meg når jeg leste boka er at dette kunne jeg tenkt meg å se som film. Den er veldig visuelt skrevet så det er ikke noen problem å se for se for seg dette som en film i det hele tatt.

Dagsaktuell

Boka er også ganske dagsaktuell ettersom en viktig del av boka er en skyteepisode på en skole. Det er viktige tema som tas opp i boka, som for eksempel hva er det som gjør en gjerningsmann til en gjerningsmann, og kan voldelig atferd forsvares på noe som helst vis? Hva om gjerningsmannen er mentalt tilbakestående? Og hva skal egentlig til for å legge bak seg ekstremt traumatiske hendelser, klarer man noen sinne å leve normalt etterpå? Slaughter klarer å få deg til å tenke over disse tingene gjennom å gå dypt inn i karakterene og alles relasjoner uten at det blir sosialpornografi.

Dette er uten tvil en av de beste krimbøkene jeg har lest. Språket er lett og veldig muntlig. Det finnes ikke kjedelige øyeblikk, du får stadig nye overraskelser som holder interessen din oppe gjennom hele boka. Plotet er genialt satt sammen, og ingenting er som det ser ut fra begynnelse til slutt. Det er en lang bok, men den ble aldri kjedelig! Er du glad i krim bør du ta en titt på denne her.

Forlag: Vigemostad/Bjørke.

Sluppet i pocketutgave 07 februar 2018.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *